Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor

Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor
Foto: Pixabay

Un incendiu puternic a distrus mai multe case din regiunea Varibombi, dar și un cartier de la periferia Atenei. Printre acestea se mai numără și un camping. În aceste condiții, s-a impus evacuarea locuitorilor, iar pompierii încearcă să controleze flăcările.

Flăcările au distrus mai multe case, un camping și piața din Varibombi. Totodată, mai sunt afectate și rețeaua electrică, dar și transporturile.

Din primele informații, în urma incendiilor de lângă Atena nu există victime, scrie Agerpres.

Mai multe locuințe de la periferia Atenei, evacuate

Valul de caniculă din Grecia a stabilit noi temperaturi record, maximele ajungând chiar și până la 47 de grade Celsius.

În 1987, un val de caniculă similar a provocat un adevărat dezastru în Republica Elenă, conducând la un bilanț total de 1.300 de decese, la finalul lunii iulie.

Totodată, de mai multe zile pompierii luptă cu flăcările din insula Rhodos, dar și provincia Peloponez, unde temperatura la sol a ajuns la 55 de grade Celsius în ultimele zile.

Temperaturile ridicate din Grecia, anunțate pentru întreaga săptămână

Serviciul de meteorologie elen a anunțat că temperaturile din Grecia vor rămâne ridicate pe întreaga durată a acestei săptămâni.

Mai mult decât atât, autoritățile au decis închidere siturilor și monumentelor arheologice aflate în aer liber, inclusiv Acropole, pentru a proteja turiștii și angajații de valul de căldură din peninsulă.

Ultima oră
13:06 - Emma Răducanu este aşteptată, alături de Simona Halep, la Cluj-Napoca. Transylvania Open 2021 adună mari nume din topul WTA
13:01 - Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)
12:34 - Liliana Mocanu și fiica ei, infectate cu COVID-19. Actrița din Las Fierbinți nu este vaccinată: Nu pot dormi, mă dor toate
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”