Alertă în jurul vulcanului Tungurahua din Ecuador: Au fost înregistrate explozii puternice, emisii de lavă și cenușă (VIDEO)

Alertă în jurul vulcanului Tungurahua din Ecuador: Au fost înregistrate explozii puternice, emisii de lavă și cenușă (VIDEO)
În Ecuador a fost emisă, duminică, o alertă în jurul vulcanului Tungurahua, ca urmare a reluării activității acestuia, situat în centrul țării, informează Sky News. Potrivit institutului ecuadorian de...

În Ecuador a fost emisă, duminică, o alertă în jurul vulcanului Tungurahua, ca urmare a reluării activității acestuia, situat în centrul țării, informează Sky News.

Potrivit institutului ecuadorian de geofizică, în vulcan au fost înregistrate explozii puternice, însoțite de emisii de lavă și cenușă.

Luni dimineață, vulcanul a erupt și a explodat, forțând astfel 200 de persoane să își părăsească locuințele.

Tungurahua este unul dintre cei mai activi vulcani din țară, având o înălțime de 5.29 metri altitudine în Anzii Cordilieri, la 135 kilometri sud de capitala Quito, în provincia Chimborazo.

Alerta a fost ridicată la categoria portocalie de către Serviciul Național de Gestionare a Riscurilor, acesta fiind penultimul nivel înaintea alertei roșii, gradul maxim care presupune evacuări preventive.

Această regiune reprezintă o cale de acces spre Amazonia, iar la poalele vulcanului, orașul Banos primește aproximativ un milion de turiști pe an.

În 2006, șase persoane au murit în timpul unei erupții puternice a vulcanului Tungurahua, iar în 2010 o alertă roșie a dus la evacuarea masivă a locuitorilor și turiștilor.

Vulcanul Tungurahua din Ecuador a erupt

Embed:
Ultima oră
07:52 - Ce a făcut în sferturile Australian Open jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep în optimi
07:23 - Ministrul Tanczos Barna (UDMR) recomandă lemnele pentru încălzirea românilor pe timpul iernii: „Nu e nicio rușine”
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”