Alertă în Statele Unite: Uraganul Joaquin lovește 65 de milioane de oameni

Alertă în Statele Unite: Uraganul Joaquin lovește 65 de milioane de oameni
Foto: turism.bzi.ro

Uraganul Joaquin, de categoria 4 pe o scară de 5, ameninţă coasta de est a ţării, au anunţat autorităţile locale. Rafalele sale puternice de vânt, care ating 215 km/h, au lovit deja coasta insulelor Bahamas şi Cuba, după ce au provocat daune majore în New York şi statul Massachusets, informează B1 TV.

Joaquin a devenit un uragan extrem de periculos de categoria 4 pe scara Saffir-Simpson, care numără în total 5, au avertizat experții de la Centrul american de supraveghere a uraganelor.

Meteorologii încearcă din greu să stabilească traiectoria exactă a ciclonului. Unii dintre experţi sunt de părere că va trece în apropiere de statele americane Carolina de Nord și Virginia, aflate în sud-est şi est, în timp ce alții preconizează că se va îndepărta în largul Atlanticului. Oricare ar fi însă traiectoria finală a lui Joaquin, mai multe zone de la țărm vor fi afectate mai mult sau mai puţin de ploi torențiale, rafale de vânt, valuri mari sau inundații în zonele de coastă, spun meteorologii.

Joaquin este al treilea uragan al sezonului din Atlantic, care durează din iunie până în noiembrie și cel mai puternic ca forță a vânturilor.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)