Alertă sanitară la Londra: Două persoane au fost testate pozitiv cu variola maimuței

Alertă sanitară la Londra: Două persoane au fost testate pozitiv cu variola maimuței
Două cazuri de variola maimuței, confirmate la Londra// Sursa Foto: Freepik/master1305

Două persoane au fost diagnosticate cu o teribila boală supranumită „variola maimuței”, sâmbătă, la Londra, au anuntat autoritățile brtanice, potrivit news.sky.com.

Focarul a fost înregistrat după ce o persoană venită recent din Nigeria a fost testată pozitiv. Cei doi bolnavi locuiesc în aceeași gospodărie și nu au intrat în contact cu pasagerul diagnosticat anterior. Infecția virală este similară cu varicela umană și provoacă, de obicei, o boală ușoară, însă majoritatea bolnavilor au nevoie de săptămâni întregi de recuperare. Una dintre ultimele persoane infectată este spitalizată, iar cea de-a doua se izolează și nu necesită tratament în spital, a transmis UKHSA.

Oficialii din domeniul sănătății desfășoară o anchetă epidemiologică în acest sens.

Directorul UKHSA, Dr. Colin Brown a reamintit că infecția „nu se răspândește ușor între oameni și necesită contact personal apropiat cu cineva care este simptomatic”. Riscul izbucnirii unei epidemii rămâne redus, asigură specialiștii din domeniul sănătăți.

Care sunt simptomele variolei maimuței?

Primele simptome care apar în cazul infectării cu variola maimuței includ febră, dureri de cap, dureri musculare și de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare, potrivit UKHSA. Ulterior, se poate dezvolta și o erupție cutanată, care își schimbă aspectul în funcție de etape.

Potrivit NHS, boala este răspândită în principal de animalele sălbatice în părți din vestul sau centrul Africii, iar riscul răspândire în Marea Britanie este foarte scăzut. Infecția a fost descoperită pentru prima dată în 1958, când au apărut focare ale unei boli asemănătoare variolei la maimuțele izolate pentru cercetare. Primul caz la om a fost înregistrat în 1970.

Urmăriți B1TV.ro și pe