Alexandru Palade, una dintre victimele atacului armat din Belgia: Românul a fost ușor rănit. Se află în afara oricărui pericol

Alexandru Palade, una dintre victimele atacului armat din Belgia: Românul a fost ușor rănit. Se află în afara oricărui pericol

Bilanțul morților din atacul armat care a avut loc marți în Belgia a ajuns la 6 morți și 123 de răniți. Nordine Amrani, atacatorul, în vârstă de 33 de ani, a aruncat 3 grenade în mulțimea aflată în Piața centrală a orașului Liege, apoi a deschis focul cu o armă automată.

Printre victimele atentatului de ieri se afla și un român. Este vorba despre studentul Alexandru Palade, care a fost ușor rănit în urma atacului armat. Potrivit declarațiilor sale, Alexandru Palade se afla într-o stație de autobuz și asculta muzică în momentul în care măcelul a pornit. Acesta are schiji mici care nu pot fi operate, sunt prea aproape de os. Palade va fi supus unei operații medicale dacă între timp va apărea vreo infecție.

Nordine Amrani a murit în circumstanțe încă neclare, nu se știe dacă s-a sinucis sau a pierit într-o explozie a unei alte grenade pe care n-a putut-o s-o controleze.

Potrivit autorităților, Amrani tocmai fusese condamnat la cinci ani de închisoare, pentru deținere de arme de foc și cultivarea de canabis.

Martorii au povestit că atacatorul a băgat spaimă în oameni, după ce a aruncat grenade și a tras mai multe focuri de armă.

“Mergeam cu mașina prin piașă când am auzit o bubuitură puternică. Am crezut că s-a întâmplat ceva cu mașina mea, că s-a stricat. Câteva secunde după a doua explozie am văzut multă sticlă pe jos, am văzut oameni care fugeau, țipau. Am mers cu mașina după colț și am văzut mulți oameni pe jos, sângerând printre cioburi. Am oprit mașina să văd dacă pot ajuta pe cineva, poliția spunea că toți oamenii treuie să intre în magazine. Am văzut polițiștii cu pistoale în toată piața, era un haos total acolo”, a declarat un martor ocular.

Acum, forțele de ordine încearcă să deslușească motivele pentru care Nordine Amrani a deschis focul asupra cetățenilor belgieni.

Student român rănit la Liege

Embed: " />