Alexis Tsipras și Vladmir Putin au discutat telefonic despre perspectiva întăririi relațiilor bilaterale și problema refugiaților

Alexis Tsipras și Vladmir Putin au discutat telefonic despre perspectiva întăririi relațiilor bilaterale și problema refugiaților
Foto: greece.greekreporter.com

Premierul grec, Alexis Tsipras, și președintele Rus, Vladimir Putin, au avut vineri o convorbire telefonică în cadrul căreia au discutat despre „perspectiva întăririi relațiilor bilaterale”, informează AFP, citând serviciul de presă al prim-ministrului elen.

Potrivit sursei citate, Vladimir Putin i-a telefonat liderului Syriza pentru a-l felicitări cu ocazia victoriei electorale obținute duminică, în urma căreia a revenit la conducerea Guvernului.

Printre subiectele abordate de cei doi lideri s-a număratși criza imigranților, Grecia fiind principala poartă de intrare în Europa pentru refugiații din Siria și Irak.

În timpul primului său mandat de premier Tsipras a menținut legături strânse cu Moscova.

El a mers de două ori în Rusia pe parcursul a două luni, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin și a încheiat un acord, în valoare de două miliarde de euro, în vederea extinderii spre Grecia a proiectului gazoductului Turkstream, realizat de Moscova și Ankara.

Ultima oră
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)