Alina Pash, cântăreața ucraineană, a fost „suspendată” în cadrul competiției Eurovision (VIDEO)

Alina Pash, cântăreața ucraineană, a fost „suspendată” în cadrul competiției Eurovision (VIDEO)
Alina Pash, cântăreața ucraineană, a fost „suspendată” în cadrul competiției Eurovision (FOTO- Eurovision Song Contest)

Radiodifuzorul național al Ucrainei, UA:PBC, a luat măsuri după ce a fost dezvăluit că autoritățile investighează o călătorie pe care artista a făcut-o în 2015 în Crimeea, o zonă unde Rusia a preluat controlul în 2014, informează BBC.

Există reguli stricte de călătorie cu privire la modul în care oamenii intră în Crimeea. Nu este ilegal, dar călătoriile sunt descurajate. Alina a oferit autorităților dovada modului în care a intrat în regiune, iar aceasta este acum analizată.

În timp ce investigațiile continuă, Alina transmite că unii oameni că unii oameni îi neagă naționalitatea. „Sunt o fată ucraineancă. Vorbesc în ucraineană și cântecul meu este despre Ucraina”, explică ea.

Cine este Alina Pash?

Născută într-un mic sat din Munții Carpați, din vestul Ucrainei, Alina a devenit faimoasă după participarea la X factor Ucraina.

Ea spune că a așteptat „opt ani” șansa de a-și reprezenta țara la Eurovision – cea mai mare competiție muzicală din lume.

Cântecul ei, Shadows of Forgotten Ancestors, amestecă mai multe genuri muzicale, cu scopul de „a arăta lumii frumusețea culturii ucrainene”.

În ciuda unei potențiale invazii a Rusiei, ucrainenii au discutat foarte mult despre suspendarea la Eurovision pe rețelele sociale.

De ce este controversată călătoria în Crimeea din 2015, a Alinei Pash?

Există reguli stricte de călătorie cu privire la modul în care oamenii intră în Crimeea.

Alina a oferit autorităților dovada modului în care a intrat în regiune, dar aceasta este acum analizată.

Într-o declarație pentru Newsbeat, un post din Ucraina, aceasta a spus că „se așteaptă la răspunsul Serviciului de Stat al Poliției de Frontieră” pentru „a confirma veridicitatea documentului”.

În acest moment, decizia de a concura la Eurovision este în așteptare.

Deocamdată, Alina spune că unii dintre prietenii ei sunt deja speriați și au bagajele pregătite în caz că trebuie să fugă din țară.

„Trebuie să fim pregătiți”, spune ea, explicând că, dacă Rusia invadează, ea va fi pregătită să „lupte”.

„Cred în mesajul meu, acela că nu avem nevoie de un război, dar dacă ei (n.r. Rusia) ne vor împinge, vom rămâne uniți.”

„Artiști ca mine vor să creeze ceva bun. Vrem să creăm știri pozitive, dar trăim în această realitate. Vom reacționa. Nu vom fugii!”, a continuat cântăreața.

Urmăriți B1TV.ro și pe