”Am văzut haosul! Erau cadavre peste tot…” Mărturii cutremurătoare după atacul din Berlin (VIDEO)

”Am văzut haosul! Erau cadavre peste tot...” Mărturii cutremurătoare după atacul din Berlin (VIDEO)
Foto:News Bison

Detalii cutremurătoare au oferit martorii atentatului din Berlin. Oameni răniți, lacrimi, haos, disperare – acestea sunt doar câteva dintre cuvintele pe care le-au folosit cei care au fost prezenți luni la un târg de Crăciun, devenit ulterior scena unei tragedii.

“Am auzit ţipete și apoi toți am înghețat. Brusc, oamenii au început să se agite haotic și să ofere o mână de ajutor celor peste care căzuseră resturile de lemn şi plastic din căsuţele distruse de camion. Încercam să ajutăm pe oricine avea nevoie de sprijinul nostru, pe oricine era acolo (…) Erau cadavre și sânge peste tot”, a susținut, pentru ABC, Trisha O'Neil, o tânără din Australia, venită să petreacă în Germania, de sărbători.

"Oamenii, inclusiv copiii și persoanele în vârstă, erau pe asfalt, nu se mai mişcau. Pur şi simplu am izbucnit în lacrimi", a mai spus un alt martor.

Atenție! Imagini dramatice cu victimele camionului care a intrat in mulțime la Berlin

#DIRECT_ONE_6p3shd#

Mike Fox, un turist din Anglia, a susținut pentru AP că aproape a văzut moartea cu ochii, căci vehiculul care a intrat în mulțime, ucigând 12 oameni, a trecut la doar trei metri de el.

"A fost cu siguranță un act voit", a spus Fox, care a mai precizat că a ajutat oamenii care păreau să aibă membrele rupte.

"Am auzit un zgomot puternic şi apoi m-am întors către târgul de Crăciun, unde am văzut haosul … mulți oameni răniți. A fost o experienţă traumatizantă", a declarat pentru CNN, Jan Hollitzer, redactor-șef adjunct al Berliner Morgenpost.

12 oameni au murit și 48 au fost rănițiluni seară, după ce un camion a intrat în plin în mulțimea adunată la un târg de Crăciun din Berlin. (DetaliiAICI)

Ultima oră
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
23:02 - Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
22:52 - Cristian Diaconescu: NATO și SUA au spus foarte clar că la o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina răspunsul nu va fi unul militar / Reacția Alianței de sprijin în caz de criză diferă între Marea Baltică și Marea Neagră (VIDEO)