Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro

Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
Foto: Aaron Burden (Unsplash.com)

Moment jenant la Ambasada SUA din Viena. În weekend, hoții au reușit să dea lovitura. Au furat o tapiserie unicat, estimată la 700.000 de euro. Imobilul era supravegheat video, dar nu avea prezenți la datorie angajații de la pază și alarmele activate, informează presa locală.

În ultima perioadă, la ambasadă nu a fost observată prea multă activitate, prilejul perfect pentru hoți, informează presa internațională. În mod ironic, jaful s-a petrecut chiar cu puțin timp înainte ca noul ambasador american de la Viena, Victoria Kennedy, să preia funcția.

În vârstă de 67 de ani, Kennedy îl va înlocui în funcție pe Trevor Traina, fostul diplomat trimis la Viena în timpul președinției lui Donald Trump. Noul diplomat, din tabăra democraților lui Joe Biden, este de profesie avocat.

Tapiseria este o formă de artă textilă, care înfățișează subiecte diverse sau teme alegorice, cu rol de înfrumusețare a spațiilor interioare din locuințe, instituții sau săli publice.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)