Consultant politic: Ambasadorul României, singurul care a refuzat să semneze un punct de vedere comun asupra situației din Republica Moldova

Consultant politic: Ambasadorul României, singurul care a refuzat să semneze un punct de vedere comun asupra situației din Republica Moldova
Sursă foto: moldova9.com

Ambasadorul României a semnat un punct de vedere comun asupra situației din Republica Moldova doar după presiunile exercitate de Paris și Berlin asupra Bucureştiului, a relatat consultantul politic moldovean, Pavel Lucescu, într-o postare de pe Facebook, de luni.

Potrivit consultantului, întâmplarea ar fi avut loc la Chișinău, în timpul unei întruniri de urgență a tuturor ambasadorilor țărilor Uniunii Europene din Republica Moldova.

„Cui fac jocul MAE și ambasadorul României la Chișinău?

Informaţia sună așa:

Sâmbătă seară, la Chișinău a avut loc o întrunire de urgență a tuturor ambasadorilor țărilor UE acreditați în R Moldova. Scopul: emiterea unui punct de vedere comun asupra situației din R Moldova”, a precizat Pavel Lucescu.

„Documentul a fost semnat de toți ambasadorii, cu excepția unuia singur. Ați ghicit, da? E vorba de amabasadorul României, Daniel Ioniță. Alertați, ambasadorii Franței și Germaniei au transmis informația la Paris și Berlin și abia după intervenția celor două capitale la București, Ioniță a semnat”, a adăugat fostul strateg de campanie al vice-premierului moldovean, Andrei Năstase.

Afirmaţiile au venit la doar câteva ore după ce ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, a declarat că nu e nicio problemă să fie organizate alegeri anticipate pe 6 septembrie, în Republica Moldova, aşa cum a decis Pavel Filip, desemnat preşedinte interimar de Curtea Constituţională a Rep. Moldova.

„Apropo, că e informație publică: evenimentul dedicat Zilei Naționale, organizat pe 1 decembrie anul trecut de ambasada noastră de la Chișinău la sediul acesteia, a fost sponsorizat(pe față, cu reclamă) de Fundația Edelweiss deținută de Plahotniuc”, a completat Pavel Lucescu în postare.

„Despre acest Daniel Ioniță(foto) veți afla mai multe, probabil, după ce cade piramida lui Plahotniuc. Și vă veți cruci”, a încheiat oficialul moldovean.

Afirmaţiile mai vin șicontextul în care, în momentul de fată, Republica Moldova are două guverne, doi preşedinţi şi un parlament a cărei situaţie este neclară – o tabără susţinând că este dizolvat, iar cealaltă ca nu.

Postarea originală a lui Pavel Lucescu