Consultant politic: Ambasadorul României, singurul care a refuzat să semneze un punct de vedere comun asupra situației din Republica Moldova

Consultant politic: Ambasadorul României, singurul care a refuzat să semneze un punct de vedere comun asupra situației din Republica Moldova
Sursă foto: moldova9.com

Ambasadorul României a semnat un punct de vedere comun asupra situației din Republica Moldova doar după presiunile exercitate de Paris și Berlin asupra Bucureştiului, a relatat consultantul politic moldovean, Pavel Lucescu, într-o postare de pe Facebook, de luni.

Potrivit consultantului, întâmplarea ar fi avut loc la Chișinău, în timpul unei întruniri de urgență a tuturor ambasadorilor țărilor Uniunii Europene din Republica Moldova.

„Cui fac jocul MAE și ambasadorul României la Chișinău?

Informaţia sună așa:

Sâmbătă seară, la Chișinău a avut loc o întrunire de urgență a tuturor ambasadorilor țărilor UE acreditați în R Moldova. Scopul: emiterea unui punct de vedere comun asupra situației din R Moldova”, a precizat Pavel Lucescu.

„Documentul a fost semnat de toți ambasadorii, cu excepția unuia singur. Ați ghicit, da? E vorba de amabasadorul României, Daniel Ioniță. Alertați, ambasadorii Franței și Germaniei au transmis informația la Paris și Berlin și abia după intervenția celor două capitale la București, Ioniță a semnat”, a adăugat fostul strateg de campanie al vice-premierului moldovean, Andrei Năstase.

Afirmaţiile au venit la doar câteva ore după ce ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, a declarat că nu e nicio problemă să fie organizate alegeri anticipate pe 6 septembrie, în Republica Moldova, aşa cum a decis Pavel Filip, desemnat preşedinte interimar de Curtea Constituţională a Rep. Moldova.

„Apropo, că e informație publică: evenimentul dedicat Zilei Naționale, organizat pe 1 decembrie anul trecut de ambasada noastră de la Chișinău la sediul acesteia, a fost sponsorizat(pe față, cu reclamă) de Fundația Edelweiss deținută de Plahotniuc”, a completat Pavel Lucescu în postare.

„Despre acest Daniel Ioniță(foto) veți afla mai multe, probabil, după ce cade piramida lui Plahotniuc. Și vă veți cruci”, a încheiat oficialul moldovean.

Afirmaţiile mai vin șicontextul în care, în momentul de fată, Republica Moldova are două guverne, doi preşedinţi şi un parlament a cărei situaţie este neclară – o tabără susţinând că este dizolvat, iar cealaltă ca nu.

Postarea originală a lui Pavel Lucescu

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:14 - Adolescentă din Mehedinți, bătută de două colege de liceu, după Balul Bobocilor. Motivul de la care a izbucnit conflictul
19:01 - Cibrian Dobre, despre mandatele de senator pierdute de POT în județul Sălaj: „Ar fi trebuit să obțină 40% din voturile exprimate de sălăjeni” (VIDEO)
18:57 - Marius Humelnicu (PSD), despre mandatele parlamentarilor POT, care ar putea fi invalidate: „Indiferent dacă suntem un partid mai vechi sau unul mai nou, trebuie să respectăm legea”
18:37 - Copil, în stare gravă la spital, după ce a suferit un atac cardio-respirator. Băiatul era în excursie, la un parc acvatic din Oradea
18:33 - Suma uriașă transferată de Bashar al-Assad în Rusia după căderea regimului / Ofițerii din serviciile secrete de la damasc fac dezvăluiri incendiare
18:21 - Ce se va întâmpla, de la 1 ianuarie, odată cu majorarea salariului minim. Casa de Pensii a făcut anunțul: „Începând cu aceeaşi dată …”
18:11 - Ministerul Apărării avertizează asupra unei campanii masive de manipulări și dezinformări care circulă în spațiul public
17:49 - AEP a trimis mai multe probe Parchetului General, care arată banii băgați în campania electorală a lui Călin Georgescu: „Atestă că nu a fost o campanie cu finanțare zero” (VIDEO)
17:44 - Daniel Breaz, despre dosarul care îl vizează pe Horațiu Potra: „Pe mine mă frapează faptul că Georgescu avea nevoie de această pază”
17:08 - Marian Vanghelie, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul Economat. Fostul primar, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Prejudiciul este de sute de milioane de lei