Coronavirus | SUA: 20 de milioane de americani ar fi fost deja infectați

Coronavirus | SUA: 20 de milioane de americani ar fi fost deja infectați
Foto: Pixabay

Cel puțin 20 de milioane de persoane din SUA ar putea fi deja infectate cu Covid-19, conform ultimelor estimări ale oficialilor din domeniul sănătății. Mai mult, Centrul pentru controlul bolilor (CDC) spune că numărul adevărat de cazuri este probabil să fie de 10 ori mai mare decât cifra raportată.

Statul Texas și-a oprit redeschiderea pe măsură ce infecțiile și spitalizările au crescut.

SUA au înregistrat 2,4 milioane de infecții confirmate și 122.370 de decese, după ce unele state din sud și vest au raportat un număr record de cazuri în ultimele zile.

Universitatea din Washington prevede 180.000 de decese americane până în octombrie sau 146.000 dacă 95% dintre americani poartă măști.

Peste 20 de milioane de americani ar fi fost deja infectați cu Covid-19: Ce spune CDC

„Cea mai bună estimare a noastră este că, pentru fiecare caz raportat, au existat de fapt alte 10 infecții”, a spus directorilor CDC, dr. Robert Redfield.

Acest lucru se datorează faptului că testarea a fost limitată la persoanele cu simptome și transportatorii asimptomatici nu au fost testați, a declarat el.

„Probabil că am recunoscut aproximativ 10% din focar prin metodele pe care le folosim pentru diagnostic în perioada martie, aprilie și mai”, a mai adăugat el.

Dr. Redfield a precizat că între 5% și 8% din populație a fost expusă virusului și a îndemnat americanii să păstreze distanțarea socială, să poarte măști și să se spele pe mâini, scrie BBC.

„Pe măsură ce intrăm în toamnă, iarna, acestea vor fi mecanisme de apărare cu adevărat importante,” a menționat el.

Ce se întâmplă în Texas

Statul, care a fost în fruntea demersurilor pentru a pune capăt măsurilor de blocare, a văzut mii de cazuri noi, ceea ce a determinat guvernatorul republican Greg Abbott să solicite stoparea temporară a redeschiderii sale.

„Această pauză temporară va ajuta statul nostru să încetinească răspândirea până când putem intra în siguranță în următoarea fază a deschiderii statului nostru pentru afaceri”, a spus el.

Texas a confirmat joi 5.996 de cazuri noi. Au fost 47 de decese noi, acesta fiind cel mai mare număr zilnic de o lună. De asemenea, statul s-a confruntat cu un număr record de persoane care necesită tratament spitalicesc timp de 13 zile la rând.

Chirurgia electivă a fost suspendată în zonele Houston, Dallas, Austin și San Antonio pentru a elibera paturile.

Peste 10% din testele efectuate în ultima săptămână au revenit positive.

Toate, cu excepția a 12 din cele 254 de județe ale statului au raportat cazuri.

Alte state, inclusiv Alabama, Arizona, California, Florida, Idaho, Mississippi, Missouri, Nevada, Oklahoma, Carolina de Sud și Wyoming, au înregistrat creșteri record zilnice ale numărului de cazuri confirmate în această săptămână.

Peste 36.000 de cazuri noi din SUA au fost confirmate miercuri, nu departe de numărul record de 36.426 de cazuri înregistrate la 24 aprilie.

Miercuri, New York, New Jersey și Connecticut au declarat că vor cere oamenilor care călătoresc din opt state – Alabama, Arkansas, Arizona, Florida, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Texas și Utah – să se auto-izoleze timp de 14 zile .

În California, care a raportat miercuri un număr record de 7.149 de cazuri confirmate, Walt Disney a declarat că întârzie redeschiderea Parcului Disneyland și a Parcului de Aventura Disney din California, stabilit inițial pentru 17 iulie. Compania a spus că mai întâi trebuie să primească aprobarea oficialilor guvernamentali.

Guvernatorul Gavin Newsom a declarat că statul a efectuat peste un milion de teste în ultimele două săptămâni, cu aproximativ 5% revenind pozitiv. Acesta a decis ca purtarea unei măști de față să fie obligatorie în public.

Se presupune că Uniunea Europeană are în vedere interzicerea cetățenilor americani de a intra în bloc, deoarece consideră cum să-și redeschidă frontierele externe.