Americanii au ”prevenit” o amenințare înaintea de venirea Papei Francisc în SUA

Americanii au ”prevenit” o amenințare înaintea de venirea Papei Francisc în SUA
Foto: adevarul.ro

Președintele comitetului de Securitate Națională din Camera Reprezentanților din SUA, Michael McCaul, a declarată că autoritățile americane au ”prevenit” o amenințare înainte de sosirea Papei Francisc în Statele Unite, potrivit Mediafax.

Totuși, nu este clar dacă cazul ”prevenit” la care se referă Michael McCaul a fost o amenințare la adresa papei sau o referire la arestarea recentă a unui bărbat în Florida despre care se presupune că pregătea un atac memorial 11 septembrie în orașul Kensas.

Aflat la un post de televiziune american, acesta a mai adăugat că autoritățile sunt foarte vigilente pentru a-l proteja pe Papă atunci când va ajunge în SUA.

Potrivit sursei citate, Papa nu dorește să folosească automobilele dotate antiglonț în timpul vizitei, menționând că se simte ca într-o ”conservă de sardine” atunci când se află în ”papamobile” – autoturismul destinat papei.

Vizita Papei Francisc în SUA a generat o operațiune masivă de securitate în cele trei orașe pe care acesta le va vizita: New York, Washington DC și Philadelphia. În capitala americană, mai multe drumuri importante vor fi închise în timpul celor trei zile când Papa Francisc este în oraș. Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să lucreze de acasă, dacă pot face acest lucru. Papa se va afla în Statele Unite în perioada 22 – 27 septembrie.

Oficiul de presă al Vaticanului a spus că Papa s-ar afla sub amenințarea teroriștilor din Statului Islamic, dar nu se cunoaște ”niciun plan de atac împotriva Vaticanului sau a Sfântului Părinte”.

Ultima oră
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)