Andrea Leadsom, candidat la functia de prim-ministru britanic: Dreptul de a rămâne în Marea Britanie, după Brexit va depinde de permisele de muncă

Andrea Leadsom, candidat la functia de prim-ministru britanic: Dreptul de a rămâne în Marea Britanie, după Brexit va depinde de permisele de muncă
Foto: nytimes.com

Andrea Leadsom, una dintre cele două candidate în cursa pentru funcția de prim-ministru britanic, a declarat că cetățenii Uniunii Europene care vor să vină în barea Britanie, după Brexit trebuie să aibă permisie de muncă, în condițiile în care vor să rămână în țară, potrivit Reuters, preluat de hotnews.ro.

„După ce vom părăsi UE, vom avea din nou controlul imigrației. Persoanele care vin în vacanță sau călătoresc în interes de afaceri sau pentru a colabora în domeniul științei vor putea să facă acest lucru, dar dreptul de ședere și dreptul de a lucra aici vor depinde de permisele de muncă”, a declarat, sâmbătă, Leadsom ziarului Times.

Contracandidata sa, Theresa May, a exprimat un punct de vedere similar pe acest subiect, precizând că Brexit înseamnă controlul liberei circulații a persoanelor.

Andrea Leadsom s-a calificat joi în etapa finală pentru desemnarea liderului Partidului Conservator și, implicit, a premierului Marii Britanii, conform Mediafax. Contracandidata sa, Theresa May a obtinut 199 de voturi, în timp ce Leadsom a fost votată de 84 de colegi.

Etapa finală pentru desemnarea liderului Partidului Conservator este programată pe 9 septembrie.