Angela Merkel, anunț după uciderea atacatorului de la Berlin: Pericolul terorist rămâne prezent

Angela Merkel, anunț după uciderea atacatorului de la Berlin: Pericolul terorist rămâne prezent

Amenințarea teroristă va persista în Germania, chiar dacă autorul atacului comis la un târg de Crăciun din Berlin a fost ucis, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel, informează agențiile AFP și EFE.

"Putem răsufla ușurați că pericolul imediat a trecut, dar amenințarea teroristă rămâne pe ansamblu prezentă, cum a fost de mulți ani și acest lucru îl știm toți", a afirmat Angela Merkel, potrivit Agerpres.

Declarația cancelarului german vine după ce a fost confirmată uciderea lui Anis Amri de către poliția italiană. Teroristul tunisian a intra luni seară în mare viteză cu un camion de mare tonaj în mulțimea adunată să vadă un Târg de Crăciun din Berlin provocând decesul a 12 persoane și rănirea altor 48.

"Pentru mine și pentru ansamblul guvernului datoria cea mai importantă a Statului este protecția cetățenilor", a continuat cancelarul Angela Merkel.

Șefa guvernului german a promis o viitoare examinare aprofundată a situației și a evocat posibilitatea unor schimbări "legale sau politice", dacă în urma analizei se va trage concluzia că acest lucru se impune. Ea nu a oferit detalii, cu excepția precizării că dorește să expulzeze mai mulți migranți cărora li s-a respins cererea de azil în Germania.

Ultima oră