Angela Merkel, la cel mai scăzut nivel de popularitate din ultimii patru ani: Cancelarul german a pierdut 9 puncte procentuale din încrederea cetăţenilor

Angela Merkel, la cel mai scăzut nivel de popularitate din ultimii patru ani: Cancelarul german a pierdut 9 puncte procentuale din încrederea cetăţenilor

Scădere dramatică în sondajele de popularitate pentru Angela Merkel! Potrivit publicaţiei franceze LeFigaro, cancelarul a ajuns la cel mai scăzut nivel de popularitate din ultimii patru ani, pe fondul crizei refugiaţilor, care pare să îngrijoreze tot mai mulţi germani. Sondajul arată că Merkel a pierdut 9 puncte procentuale din încrederea cetăţenilor, ajungând la 54%, cel mai mic nivel din decembrie 2011 până în prezent.

Popularitatea cancelarului Germaniei s-a diminuat semnificativ pe fondul crizei privind imigraţia, arată un sondaj de opinie citat de Le Figaro. Angela Merkel a ajuns astfel la cel mai scăzut nivel de popularitate din ultimii patru ani, după ce a pierdut 9 puncte procentuale din încrederea cetăţenilor. Nivelul la care se situează acum cancelarul german, potrivit sondajului, este 54%, cel mai mic din decembrie 2011 până în prezent, transmite B1TV.

Asta în condiţiile în care mai mult de jumătate dintre cetăţenii germani, mai precis 51%, şi-au exprimat preocuparea privind numărul extracomunitarilor care au cerut azil în Germania, comparativ cu 38% în luna august.

Autorităţile germane se așteaptă la un număr de solicitanți de azil cuprins între 800.000 și un milion în acest an. Un record absolut, comparativ cu cei aproximativ 200.000 de imigranţi din 2014.

Între timp, Angela Merkel a invocat sentimentul de unitate care domina Germania în momentul reunificării din 1990, pentru a-şi convinge concetățenii că împreună pot reuși să depășească provocările apărute în urma valului mare de refugiați. Apelul la solidaritate și unitate este lansat cu doar câteva zile înainte ca Germania să aniverseze, pe 3 octombrie, 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului

 

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem pentru neînţelegerile şi peste orgoliile personale
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări