Angela Merkel: UE nu intenţionează deocamdată să impună noi sancţiuni economice Rusiei

Angela Merkel: UE nu intenţionează deocamdată să impună noi sancţiuni economice Rusiei
Foto: ft.com

Uniunea Europeană nu are în vedere deocamdată să impună noi sancţiuni economice Rusiei, a declarat marţi Angela Merkel.

Cancelarul german a evocat posibilitatea extinderii listei cu oficialii ucraineni proruşi vizaţi de sancţiuni europene.

„În afară de aceasta, nici o nouă sancţiune economică nu este prevăzută pentru moment”, a afirmat Merkel.

„Sancţiunile nu reprezintă un scop în sine, ci un instrument şi se află în continuare pe masă”, a declarat, anterior, la Berlin, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, după întrevederea cu ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, citat de AFP.

„Vom avea luni o reuniune ministerială la Bruxelles. Discuţiile vor viza oportunitatea extinderii sancţiunilor, dar, în special, cum să susţinem Ucraina în aceste momente dificile”, a afirmat Mogherini.

„Cea mai mare provocare nu este doar cum să reacţionăm la situaţia din teren, care nu se îmbunătăţeşte, dar şi cum să transformăm Ucraina într-o poveste de succes, să arătăm că alegerea parcursului european aduce rezultate bune pentru ţară şi pentru oameni”, adăugat şefa diplomaţiei europene.

Ultima oră
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)