Angela Merkel: Valul de refugiați, provocare uriașă pentru Serbia

Angela Merkel: Valul de refugiați, provocare uriașă pentru Serbia

Serbia se confruntă cu o provocare uriașă: valul de refugiați, potrivit cancelarului german Angela Merkel, relatează agenția sârbă Tanjug, citată de Agerpres.

Ea a explicat într-o conferință de presă cu premierul sârb Aleksandar Vucic, că deși Serbia nu este stat membru al UE, refugiații intră pe teritoriul său dintr-un stat membru, reintrând pe teritoriul UE după scurt timp. Aceasta a menționat că a purtat discuții cordiale cu premierul sârb despre măsurile comune ce trebuie luate.

La rândul său, Vucic a declarat că actuala criză a imigranților este cea mai mare provocare pentru întreaga Europă în acest moment, inclusiv pentru Serbia.

„Nu o considerăm problema Germaniei sau a altui stat din UE, ci a întregii Europe. Suntem pregătiți să lucrăm împreună cu toate statele membre ale UE și să ne asumăm partea noastră de responsabilitate”, a subliniat Vucic, exprimându-și convingerea că Serbia va putea fi de mare ajutor pentru UE în gestionarea acestei situații.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)