Angela Merkel vrea ca toate țările europene să impună carantină cetățenilor din Marea Britanie din cauza variantei Delta a coronavirusului

Angela Merkel vrea ca toate țările europene să impună carantină cetățenilor din Marea Britanie din cauza variantei Delta a coronavirusului
Foto: Hepta - DPA Images / Christoph Soeder

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că își dorește ca toate statele europene să impună, asemenea Germaniei, carantină pentru cetățenii care vin din țări cu rate mari de incidență a variantei Delta (indiene) a coronavirusului. În această situație e, de exemplu, Marea Britanie.

Angela Merkel, îngrijorată de varianta Delta a coronavirusului

„La noi în țară, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină. Dar asta nu e valabil în fiecare țară din Europa și asta aș vrea să văd”, a declarat Angela Merkel miercuri, în Bundestag, potrivit Reuters.

Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch pentru boli infecțioase, a declarat recent că tulpina Delta va deveni dominantă în Germania până în toamnă.

Potrivit Agenției UE pentru controlul bolilor, varianta Delta a coronavirusului ar putea fi responsabilă pentru 90% din cazurile de COVID-19 de pe continent până în luna august.

În Marea Britanie, aceasta e deja vinovată pentru mai mult de 90% din cazuri și a dus la creșterea numărului de infectări la persoanele nevaccinate și la cele imunizate doar cu prima doză. Din acest motiv, guvernul condus de Boris Johnson a decis să amâne eliminarea restricțiilor, programată pentru 21 iunie.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), varianta Delta este cea mai rezistentă tulpină de COVID-19 și va deveni dominantă la nivel mondial.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)