Animalele de companie ale britanicilor, AFECTATE de Brexit: Ce INTERDICȚIE vor primii stăpânii

Animalele de companie ale britanicilor, AFECTATE de Brexit: Ce INTERDICȚIE vor primii stăpânii

Animalele companie ale britanicilor vor fi afectate de urmările Brexitului.

Astfel, micile vietăți nu se vor mai bucura de aceeași libertate de mișcare ca până acum, după 29 martie 2019, dacă Uniunea Europeană și Marea Britanie nu ajung la un consens, potrivit qz.com.

Anual, aproximativ 300 de mii de animale de companie din Marea Britanie vizitează diverse state europene, câinii, pisicile și dihorii având nevoie de un pasaport european pentru animale de companie – document care certifică faptul că au fost vaccinate împotriva rabiei – și care pot fi identificate cu un microcip pot călatori liber în interiorul UE, la fel ca oamenii.

Dacă nu va fi încheiat un acord, stăpânii necuvântătoarelor britanicii vor fi nevoiti, totodata, sa scoata mai multi bani din buzunar. In total, costurile procesului descris in documentul de pozitie se pot ridica la 200 de lire sterline (deci aproape 230 de euro), la care se adauga 55 de lire pentru un nou certificat de sanatate, necesar pentru fiecare vizita in UE in timpul perioadei de valabilitate a vaccinului, care este de trei ani.

„Pentru a fi siguri că animalele dumneavoastră de companie sunt apte pentru a călători din Marea Britanie în UE după 29 martie 2019, în cazul oricărui scenariu, este recomandat să contactați medicul veterinar cu cel puțin patru luni înainte de călătorie pentru a vă furniza cele mai recente informații”, se mai arată în documentul guvernului britanic.