Anthony Fauci: SUA se îndreaptă spre o perioadă dificilă a pandemiei de coronavirus. Restricţiile actuale vor fi necesare şi de Crăciun

Anthony Fauci: SUA se îndreaptă spre o perioadă dificilă a pandemiei de coronavirus. Restricţiile actuale vor fi necesare şi de Crăciun
Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Jennings Graeme/Pool/ABACA

Anthony Fauci, unul dintre cei mai reputațiexperți în boli infecţioase din lume și SUA, a anunțatcă Statele Unite se îndreaptă către o perioadă dificilă a pandemiei de coronavirus şi că actualele măsuri de restricţieşi recomandări de călătorie ar trebui menținute și în perioada sărbătorilor de iarnă, informează CNBC.

Avertismentul epidemiologului AnthonyFauci

”În următoarele două săptămâni din decembrie ne aşteptăm, din nefericire, la o creştere care se va suprapune actualei creşteri. Nu vreau să sperii oamenii, vreau doar să spun că nu este prea târziu să facem ceva”, a declarat doctorul Fauci într-un interviu acordat emisiunii “Meet the Press” de la NBC.

Dr. Fauci i-a avertizat peamericanisă fie precauţi la întoarcerea din călătoriile făcute pentru Thanksgiving. De asemenea, i-a îndrumat să poarte masca de protecțiepentru a limita răspândirea noului coronavirus de tip SARS-CoV-2 care a făcut peste un milion de victime la nivel mondial.

De menționat este că deșiCentrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a avertizat oamenii în noiembrie să nu călătorească de Thanksgiving, peste 9 milioane de persoane au trecut prin aeroporturi în săptămâna de dinaintea vacanţei şi în weekendul de după.

”Cred că va trebui să luăm decizii ca naţiune, ca stat, oraş şi familie, pentru că ne aflăm într-o perioadă dificilă şi vom avea restricţii faţă de lucruri pe care ni le-am fi dorit să le facem, în special în acest sezon al sărbătorilor, pentru că intrăm într-o situaţie cu adevărat precară”, a mai spus Fauci.

Bilanț sumbru în Statele Unite

Pandemia de COVID-19 a făcut cel puţin 1.465.186 de morţi în lume de când China a anunţat oficial apariţia bolii în decembrie.Peste 63.072.905de cazuri de infecţie au fost diagnosticate oficial în 196 de ţări şi teritorii de la începutul pandemiei,dintre care cel puţin 43.546.236 sunt considerate vindecate în prezent, potrivit datelor publicate deworldometers.

America se numără printre celemai afectatețari din lume de pandemia de coronavirus. Conform datelor oficiale,Statele Unitese plasează pe primul locîn ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu noul virus SARS-CoV-2, urmată deIndiași Brazilia.În total, SUA a înregistrat 13.750.404de cazuri de contaminare cu noul virus SARS-CoV-2. În plus, în America au fost raportate 273.072 de decese cauzate de maladia pulmonară care a făcut ravagii peste tot în lume. Potrivit statisticilor,8.107.203 de oameni s-au vindecat, înStatele Unite, în urma infectării cu virusul ucigaș.

Urmăriți B1TV.ro și pe