Antonescu, în vizită în Elveția: Ne-au promis o susținere ”indirectă” pentru aderarea la Schengen

Antonescu, în vizită în Elveția: Ne-au promis o susținere ”indirectă” pentru aderarea la Schengen
Președintele Senatului, Crin Antonescu, a anunțat, miercuri, că oficialii elvețieni i-au promis o ”susținere indirectă” pentru aderarea țării noastre la Spațiul Schengen. "Ei ne-au promis că ne vor...

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a anunțat, miercuri, că oficialii elvețieni i-au promis o ”susținere indirectă” pentru aderarea țării noastre la Spațiul Schengen.

„Ei ne-au promis că ne vor susţine indirect, pentru că nu au vot pentru aderarea la Spaţiul Schengen (…) Am reiterat argumentele, le-am spus ce a făcut România concret pentru a se considera capabilă şi ca având dreptul să intre în Schegen, le-am spus cât am cheltuit, cât am investit. Din discuţiile pe care le-am avut astăzi nouă ni s-a promis susţinerea indirectă pentru acest obiectiv”, a afirmat preşedintele Senatului, într-o declaraţie citată de Mediafax.
Antonescu se află într-o vizită oficială în Elveţia, unde a avut întrevederi cu şefii celor două Camere ale Parlamentului elveţian şi cu Filippo Lombardi, preşedintele Consiliului Statelor Confederaţiei Elveţiene.