Avertisment din Rusia: Comunistul Kim Jong-un ar fi implicat în războiul din Ucraina

Kim Jong-un, alături de Vladimir Putin / Hepta

Kim Jong-un, liderul suprem al Coreei de Nord, ar avea relații cordiale cu regimul de la Moscova, în contextul conflictului armat din Ucraina, sugerează Leonid Nevzelin, oligarh rus. Afaceristul susține că Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia, ar fi fost de curând într-o vizită la Phenian.

Tocmai pentru că ar fi avut vizite oficiale în Coreea de Nord și China a lipsit Serghei Șoigu din ședințele publice cu Vladimir Putin, o bună perioadă de timp, a declarat oligarhul, într-un interviu pentru jurnalista rusă Iulia Latinina. Printre temele primite de Șoigu de la Putin ar fi fost verificarea arsenalului nuclear în țările aliate, potrivit surselor lui Nevzelin.

„Rusia a terminat rachetele, iar fabricile se confruntă cu sancțiuni. Aici Putin s-a înșelat din nou. Circa 70-80% din componentele acestor rachete se importă. Așa că era necesar să se caute rachete compatibile și, din câte știu, a fost de acord cu nord-coreenii”, a declarat Nevzelin, potrivit presei din Moldova.

Kim Jong-un, implicat indirect în războiul din Ucraina

Moscova ar fi încercat să colaboreze îndeaproape cu Beijingul pe această temă, însă ar fi fost refuzată, susține omul de afaceri. Astfel, ar fi rămas varianta Kim Jong-un.

Serghei Șoigu a lipsit în jur de două săptămâni din spațiul public. Au existat mai multe informații contradictorii despre dispariția lui: fie că ar fi fost „decapitat” de Vladimir Putin, acuzat de înaltă trădare, fie că ar avea grave probleme de sănătate, ceea ce ar fi determinat internarea în spital.

Ulterior, șeful armatei ruse a apărut în fața camerelor video nevătămat.

Lui Kim Jong-un i-a plăcut mai mereu să fie mediatizat în Occident și să i se dea sentimentul că este un important lider politic. De-a lungul timpului s-a întâlnit cu președintele SUA, Donald Trump, iar de curând a lansat un videoclip de PR care a ajuns viral în presa din Europa și America.

Urmăriți B1TV.ro și pe