Aplicație revoluționară care detectează prezența COVID-19 în aer: Guvernul canadian alocă 2 miliarde de dolari pentru implementarea în școli și în alte instituții

Aplicație revoluționară care detectează prezența COVID-19 în aer: Guvernul canadian alocă 2 miliarde de dolari pentru implementarea în școli și în alte instituții

O companie publică canadiană a lansat BioCloud, o tehnologiemontată pe perete care detectează prezența COVID-19 în aer și declanșează un sistem de alertă pentru a furniza notificări în timp real despre prezența agentului patogen, cu scopul de a permite depistarea virusului înainte ca acestea să se extindă.

Cum funcționează aplicația care detectează noul coronavirus dezvoltată de canadieni

Aplicațiile implementate în școli, spitale, centre de îngrijire și vehicule de transport în masă, inclusiv avioane, trenuri și autobuze reprezintă o descoperire importantă în lupta cu pandemia de coronavirus, scrienewswire.ca.

„Există o nevoie esențială de tehnologie care ne poate oferi asigurări că locurile de muncă, școlile, mediile de sănătate și alte spații pe care le ocupăm fizic sunt sigure și lipsite de boli infecțioase. Astăzi, avem acest lucru în BioCloud”, a declarat Paul Ghezzi, șef Director executiv al companiei.

„Echipa noastră a lucrat zi și noapte de la debutul pandemiei pentru a aduce pe piață această tehnologie interesantă. Va fi un instrument de neprețuit pentru a îmbunătăți sistemul existent de testare individuală și urmărire a contactelor.”

Acest anunț revoluționar vine după teste de laborator extinse și independente, în tandem cu unii dintre cei mai importanți experți din domeniu, inclusiv dr. David Heinrichs, profesor de microbiologie și imunologie la Universitatea de Vest.

„Nu există nicio îndoială în mintea mea că această tehnologie poate detecta rapid și eficient o serie de agenți patogeni din aer, inclusiv virusul care provoacă COVID-19. Rezultatele noastre sunt absolut concludente”, a confirmat dr. Heinrichs.

Având în vedere că cazurile COVID-19 vor crește în toată țara în această toamnă și în sezonul de iarnă, planurile de comercializare și distribuție BioCloud sunt în mare viteză.

Gary Saunders, vicepreședintele Kontrol, confirmă că lanțurile de aprovizionare pentru tehnologie sunt deja pregătite pentru a livra lunar zeci de mii de unități.

Odată cu tehnologia revoluționară care urmează să fie lansată guvernului federal a anunțat că va aloca 2 miliarde de dolari pentru a ajuta școlile să se redeschidă și să funcționeze în siguranță. BioCloud își propune să joace un rol vital în sectorul educațional și nu numai.

Kontrol Energy Corp estimează un cost de 12.000 de dolari pe unitate pentru BioCloud pe baza componentelor lanțului de aprovizionare. Camera de detecție este complet înlocuibilă după ce intră în contact cu virusul SARS-CoV-2 și poate fi aruncată în siguranță și înlocuită pentru utilizare continuă.

Peste 30 de milioane de cazuri deCOVID-19la nivel mondial

Noua tehnologie reprezintă un pas important în lupta ămpotriva pandemiei de coronavirus carese accelerează la nivel mondial. Numărul infectărilor a depășit pragul de 30 de milioane. De la începutul pandemiei deCOVID-19și până în prezent, peste 22 de milioane de persoane testate pozitiv au învins infecția și au fost declarate vindecate. Pe de altă parte, peste 940.000 de pacienți diagnosticați cuCOVID-19au murit de la debutul crizei sanitare și până în acest moment, potrivit datelor publicate pesite-ulUniversităţiiJohns Hopkins.

Din cele 30 de milioane de îmbolnăviri confirmate în toată lumea, cele mai multe au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii. Peste 6,6 milioane de americani s-au infectat până acum cu SARS-CoV-2, bilanțul deceselor pe teritoriul american depășind 197.000.

Tags: