Un apropiat al lui Plahotniuc susține că Interpol NU a acceptat căutarea internațională a oligarhului fugar. Andrian Candu: Vorbim tot mai rar

Un apropiat al lui Plahotniuc susține că Interpol NU a acceptat căutarea internațională a oligarhului fugar. Andrian Candu: Vorbim tot mai rar
Foto: Vlad Plahotniuc / Facebook

Deputatul democrat Andrian Candu, fost președinte al Parlamentului din Republica Moldova pe vremea regimului Plahotniuc, susține că Interpol a respins cererea de căutare internațională a oligarhului moldovean, pe motiv că dosarul ar fi unul politic, potrivit IPN citat de deschide.md.

Democratul a menționat că vorbește tot mai rar și mai rar cu Vladimir Plahotniuc, dar nu cunoaște unde se află acesta.

„Eu nu-l întreb pe Plahotniuc unde este pentru că nu vreau să-l pun nici pe dumnealui în situația să-mi răspundă, nici eu nu vreau să știu fiindcă atunci, probabil, aș fi încălcat legea dacă nu anunț legea”, a declarat parlamentarul în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Totodată, Andrian Candu susține că nu a știut despre a doua identitate a lui Vladimir Plahotniuc, dar înțelege că ar fi vorba despre un dosar secret.

„Normal că oamenii care ocupă anumite funcții n-ar trebui să se expună până se desecretizează acele materiale. Înțeleg că ar avea anumite legături cu ostaticii din Afganistan, înțeleg că se pregăteau anumite operațiuni, anumite discuții, anumite călătorii, o anumită implicare, inclusiv a factorului politic. Asta eu am înțeles printre rânduri, dar, în același rând, am înțeles tot printre rânduri, fără să am acces la aceste informații, că nu a fost folosită această identitate”, a continuat politicianul.

În opinia lui, trebuie examinat ce anume a stat la baza eliberării unei noi identități.

„Și atunci când afirmăm sau speculăm că a folosit a doua identitate trebuie să avem probe că s-a folosit această a doua identitate. Eu înțeleg că această identitate a fost elaborată pentru un anumit scop care nu a fost realizat, legat de un anumit dosar secret”, a adăugat deputatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe