Arabia Saudită: “Ziua Furiei” a fost abandonată

Arabia Saudită: “Ziua Furiei” a fost abandonată
Cu excepția provinciilor estice, protestul din Arabia Saudită anunțat pentru ziua de vineri, denumit “Ziua Furiei”, nu a avut nici un impact major. Mai mult de atât, foarte puțini saudiți au decis să iasă în...

Cu excepția provinciilor estice, protestul din Arabia Saudită anunțat pentru ziua de vineri, denumit “Ziua Furiei”, nu a avut nici un impact major. Mai mult de atât, foarte puțini saudiți au decis să iasă în stradă.

Protestatarii șiiți au fost singurii care au participat la manifestații, însă acestea au avut loc în orașe de mică importanță precum Hofuf, Qatif și Awwamiya.

“Ați văzut răspunsul poporului saudit. Acesta este răspunsul lor la îndemnurile spre protest”, a declarat ministrul saudit de Interne.

Deși Arabia Saudită se confruntă cu probleme grave, printre care corupția, șomajul și discriminarea, nimeni nu dorește îndepărtarea familiei regale din fruntea țării, nici măcar criticii acesteia.

Saudiții cer în schimb trecerea la o monarhie constituțională.

Absența aproape totală de la protestul organizat pentru ziua de vineri arată nivelul de eficacitate al Guvernului saudit privind decizia de a interzice demonstrațiile publice.

Urmăriți B1TV.ro și pe