Argentina, devenită „noul Miami” al rușilor: zilnic vin cel puțin 30 de femei însărcinate și bogate pentru a naște. De ce se întâmplă asta

Argentina, devenită „noul Miami” al rușilor: zilnic vin cel puțin 30 de femei însărcinate și bogate pentru a naște. De ce se întâmplă asta
Foto: istock

Potrivit ziarelor țării sud-americane, „Argentina este noul Miami al rușilor”, unde de luni de zile se desfășoară o adevărată „invazie” a rusoaielor însărcinate și bogate.

Astfel, zilnic debarcă cel puțin 30 de femei, și doar din avioanele companiei Turkish Airlines (cele mai foloste), pregătite să nască într-o clinică privată argentiniană, pentru un preț care variază între 5.000 și 30.000 de dolari.

Bebelușii primesc automat cetățenie argentiniană

Denumirea utilizată este „el turismo de parto”. În acest fel, dacă bebelușul se naște în Argentina, acesta dobândește autoat naționalitate argentiniană prin lege, iar, în scurt timp, și părințiipot obține un pașaport, iar acesta este considerat în aceste vremuri pentru ruși un document de aur, deoarece le permite să intre fără viză în 171 de țări, multe dintre acestea fiind astăzi interzise rușilor din cauza invadării Ucrainei și nu numai.

Autoritățile argentiniene au înregistrat intrarea a 2.500 de rusoaice în anul 2022 și estimează că va fi depășit anul acesta pragul de 10.000 de nou-născuți ruso-argentinieni. Până în urmă cu trei ani, adică înainte de pandemie și de atacul rusesc asupra Ucrainei cu sancțiunile americane aferente, femeile din Rusia preferau Miami pentru a da naștere unui copil ruso-american. Acum traseul se îndreaptă mai spre sud.

În acest sens, turismul medical crește cu o rată record de 25% pe an în Argentina. „Cererea de asistență pentru procedurile de imigrare, rezidență și căutare a echipei medicale a crescut de 15 ori de la începutul războiului”, a explicat Kirill Makoveev, fondatorul agenției de turism RuArgentina, potrivit hotnews.ro.

„Argentina are unul dintre cele mai bune pașapoarte din lume”

Sviatoslav – care a preferat să nu-și dezvăluie numele de familie – are vârsta de 28 de ani, este manager de proiect într-o companie franceză și a ajuns în Argentina în noiembrie anul trecut împreună cu soția sa Vera și fiica lor de un an Taissia, pentru a da naștere celui de-al doilea fiu, Daniel, născut pe 12 decembrie la Clinica „Finochietto” din Buenos Aires.

„Argentina are îngrijiri medicale excelente și este mult mai ieftin să ai un copil aici decât în Rusia – a spus el pentru agenția „Telam”.  În ceea ce privește dezvoltarea, aici este mai bine și nu sunt multe țări în lume, care să fie atât de deschise către migranți”. Începuse să organizeze „evadarea” în august 2022, „chiar înainte ca rezerviștii să fie chemați la război”.

„Nu mă ascund, la început mă gândeam să vin doar pentru câteva luni pentru a se naște fiul meu aici, dar acum îmi place mult țara și situația din Rusia se înrăutățește, nu știu dacă avem un viitor acolo”, a spus tânărul, care s-a stabilit împreună cu familia în cartierul Palermo din Buenos Aires.

„Argentina are unul dintre cele mai bune pașapoarte din lume și este printre cele mai ușor de obținut. Rușii au nevoie de viză pentru a călători oriunde. Ei caută un pașaport normal și sunt pregătiți să cheltuiască mulți bani pentru a putea trăi bine”, concluzionează Makoveev.

Urmăriți B1TV.ro și pe