Armata americană a cheltuit zeci de milioane de dolari pe produse contrafăcute din China

Armata americană a cheltuit zeci de milioane de dolari pe produse contrafăcute din China
Sursă foto: Facebook / US Army

Se pare că nimeni nu scapă de lucrurile contrafăcute din China, nici măcar de Armata americană, care a cheltuit 20 de milioane de dolari pe produse contrafăcute, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului de Justiţie american.

Potrivit legii, Armata americană poate să cumpere produse, atât de la producători interni, cât şi externi, cu condiţia ca ei să fie autorizaţi. Ori lista ţărilor autorizate nu include şi China.

Cu toate acestea, în intervalul 2013-2018, un producător de haine din Brooklin, New York, a trimis mostre de echipamente militare în China pentru a fi copiate acolo. Ulterior, a vândut copiile atât Armatei americane, cât şi altor agenţii guvernamentale.

Printre echipamentele contrafăcute numărându-se uniforme, mănuşi, jachete de lână, glugi rezistente la foc, dar şi uniforme speciale, menite să ascundă purtătorul chiar şi binoclurilor cu infraroşu (Night Vision). În unele cazuri, faptul că erau contrafăcute putea pune în pericol viaţa soldaţilor care utilizau aceste echipamente. De exemplu, glugile rezistente la foc s-au dovedit că, de fapt, nu erau foarte rezistente la foc. Iar jachetele anti-night vision nu erau făcute din materialul care ar fi trebuit să le facă greu de detectat de acele dispozitive.

Departamentul de Justiţie american a confiscat deja peste 1.700 de cutii de echipament militar contrafăcut, iar producătorul a fost pus sub acuzare.