Armata Rusiei rămâne fără soldați. Grupul Wagner reprezintă 25% din efectivele Moscovei

Armata Rusiei rămâne fără soldați. Grupul Wagner reprezintă 25% din efectivele Moscovei
Soldați ai grupului Wagner în Bakhmut, Donețk, Ucraina. Foto: Hepta - Viktor Antonyuk

Grupul paramilitar rus Wagner este implicat în luptele din zona Bahmut, estul Ucrainei, unde ar fi cucerit lucalitățile învecinate cu Soledar, și este posibil ca aceștia să reprezinte un sfert din forţele ruse, relatează ”spionajului occidental”, conform The Guardian.

Mercenarii ce luptă în cadrul Wagner și-au făcut simțită prezența în Donbas de la începutul Războiului rus din Ucraina, iar în ultimele săptămâni s-au aflat în centrul atenției.

„Un sfert sau mai mult din combatanții ruși”

Oamenii lui Evgheni Prigojin se luptă la Bahmut din 17 mai, dar miercuri dimineaţa, Evgheni a confirmat cucerirea localității Soledar, însă victoria lui este contrazisă de armata ucraineană şi surprinzător de Kremlin.

The Guardian a aproximat miercuri, că după spusele unor ”oficiali din spionajul occidental”, miliţia constituie o parte majoră a armatei ruse.

”Există o posibilitate realistă ca oamenii din Wagner să reprezinte de-acum un sfert sau mai mult din combatanţii ruşi”, potrivit stiripesurse.ro.

”Este evident, pentru noi, că Wagner este pe cale să devină o putere rivală a armatei ruse regulate”, a declarat Casa Albă la jumătatea lui decembrie. Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale (NSC) de la Casa Albă, John Kirby, susține că grupul paramilitar este ”prost echipat şi prost întreţinut” şi suferă ”pierderi grele” pe teren.

Urmăriți B1TV.ro și pe