Armata SUA a doborât balonul-spion al Chinei în largul coastei de est (VIDEO)

Armata SUA a doborât balonul-spion al Chinei în largul coastei de est (VIDEO)

Armata americană a folosit avioane de luptă de la baza forțelor aeriene Langley din Virginia pentru a doborî presupusul balon de spionaj chinez, potrivit unui înalt oficial militar american, transmite CNN.

Balonul de spionaj chinez a fost doborât

A fost folosită o singură rachetă, a spus oficialul. Armata SUA a folosit avioane F-22 și a tras o rachetă AIM-9X.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că balonul doborât de SUA peste Oceanul Atlantic sâmbătă este folosit de guvernul chinez „pentru a supraveghea locuri strategice din Statele Unite continentale”.

Președintele Joe Biden a dat miercuri autorizația Pentagonului să dea jos balonul de supraveghere „de îndată ce misiunea ar putea fi îndeplinită fără riscuri nejustificate pentru viețile americane pe calea balonului”, a declarat Austin într-o declarație după ce armata a doborât avionul sâmbătă.

„Departamentul Apărării a dezvoltat opțiuni pentru a coborî balonul în siguranță peste apele noastre teritoriale, în timp ce îi monitorizează îndeaproape calea și activitățile de colectare a informațiilor”, a continuat Austin, adăugând că liderii militari au cooperat cu guvernul canadian în cadrul misiunii.

„Acțiunea deliberată și legală de astăzi demonstrează că președintele Biden și echipa sa națională de securitate vor pune întotdeauna pe primul loc siguranța și securitatea poporului american, răspunzând în mod eficient la încălcarea inacceptabilă a suveranității noastre de către (Republica Populară Chineză)”, a spus Austin.

Urmăriți B1TV.ro și pe