Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

Aceasta este povestea adevărată a oraşului Epecuen, din Argentina. Aşezămintea sud-americană s-a format, în urmă cu 100 de ani, pe malul lacului cu acelaşi nume.

De fapt, Epecuen era recunoscut în Argentina pentru magnetul pe care-l avea la turişti. Apele sărate de aici atrăgeau oamenii pentru băi de sare, astfel că urbea s-a extns rapid. În perioada de după Al Doilea Război Mondial, autobuzele şi trenurile aduceau turişti din toate colţurile Argentinei.

Oraşul a fost inundat în 1985

Istoria tragică a lui Epecuen a început în 1985. Ploile torenţiale, adevărate potopuri, povestesc sud-americanii, au inundat şi au scufundat, practic, oraşul. În plus, în apropierea aşezării s-a şi rupt un baraj, iar Epecuen a dispărut. Cu tot cu clădirile sale înalte, cu maşini, cu tot cu copaci etc. Din fericire, n-au existat victime umane.

Oamenii au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, care s-au scufundat 10 metri.

Minunea s-a întâmplat în 2010

Odată cu trecerea timpului, uşor-uşor, apele s-au retras şi, minune, oraşul Epecuen a ieşit la suprafaţă. Oamenii de ştiinţă au văzut cum trunchii copacilor au fost prezervaţi de apa sărată, cum acoperişurile hotelurilor şi ale altor clădiri au ieşit semeţe de sub ape.

În anul 2010, nu mai era pic de apă în zonă. Până şi bălţile s-au uscat rapid. Străzile şi parcurile sunt locuite de terenuri pustii.

Epecuen are un singur locuitor

Epecuen a devenit din nou locuibil, dar nu ca staţiune cu izvoare termale, ci ca oraş-fantomă. Singurul locuitor al oraşului este un bărbat pe nume Pablo Novak. El este o mică vedetă în Argentina şi protagonsitul documentarului „Pablo’s Villa”, care a fost prezentat la Festivalul de Film de la Sydney.

Tags:
Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului