Asasinele fratelui dictatorului din Coreea de Nord susțin că au crezut că participă la o farsă TV

Asasinele fratelui dictatorului din Coreea de Nord susțin că au crezut că participă la o farsă TV

Pe 2 octombrie va începe în Malaezia procesul privind asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele dictatorului nord-coreean Kim Jong un.

Cele două femei care au comis asasinatul, indoneziana Siti Aisyah, în vârstă de 25 de ani, și vietnameza Doan Thi Huong, în vârstă de 28 de ani, au afirmat în fața diplomaților din țările natale că nu au comis asasinatul cu bună-credință ci că ele credeau că participă la o farsă pentru un show de televiziune, scrie ABC.

Cele două l-au asasinat pe Kim Jong Nam pe 13 februarie, pe aeroportul din Kuala Lumpur, otrăvindu-l cu substanța chimică VX. Dacă justiția din Malaezia le va găsi vinovate, ele riscă pedeapsa cu moartea.

Atât oficiali din Statele Unite cât și din Coreea de Nord susțin că asasinatul a fost orchestrat de dictatorul nord-coreean Kim Jong un pentru că fratele său a început să critice public familia și stilul de conducere din Coreea de Nord.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)
18:28 - Localitate din România unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat cu 6000 euro…mobilat. Te-ai muta acolo?
18:13 - DIICOT renunță la urmărirea penală față de o redacție căreia îi blocase activitatea și recunoaște că publicarea unui articol a dus la arestarea unui agresor
18:11 - Dana Dărăban, ACUE: Românii riscă să primească facturile la gaze și curent cu întârziere
18:01 - UE va legifera centralizarea informațiilor referitoare la sănătatea cetățenilor, politici de gestionarea a epidemiilor dar și procedurile de achiziție a medicamentelor în statele membre
17:50 - Marius Pașcan îi critică dur pe liberalii Virgil Popescu și Nicolae Ciucă: A ajuns un măscărici acest ministru. E un demagog sadea / Prăbușirea Armatei în sondaje are legătură și cu generalul din fruntea Guvernului (VIDEO)
17:48 - Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”
17:24 - Edi Iordănescu, scrisoare către fanii naționalei după campania dezolantă din Liga Națiunilor: „Fotbaliștii noștri sunt în pragul în care randamentul lor trebuie să atingă nivelul maxim”
17:24 - Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, anunță că 200.000 de noi recruți au ajuns în forțele armate ruse