Asteroidul uriaş care se apropie de Pământ! Evenimentul va avea loc pe 21 martie

Asteroidul uriaş care se apropie de Pământ! Evenimentul va avea loc pe 21 martie

Experţii de la NASA avertizează că un asteroid uriaş se apropie de Pământ. Din fericire, roca masivă nu va lovi planeta noastră, dar apropierea cu care va circula pe lângă Terra este îngrijorătoare.

De ce e periculos acest asteroid?

Evenimentul va avea loc în data de 21 martie. Asteroidul numit 231937 (2001 FO32) este considerat „potențial periculos” pentru că traiectoria sa viitoare l-ar putea aduce din ce în ce mai aproape de Pământ. De asemenea, este foarte mare, având aproximativ 1,7 km în diametru.

NASA monitorizează comportamentul asteroidului

Agenţia Spaţială Americană şi-a mobilizat cei mai buni oameni de ştiinţă care să observe activitatea acestui asteroid uriaş. Roca de care vorbim a fost descoperită în martie 2001, iar de atunci este monitorizată cu atenție de NASA și US Air Force, fiind considerat un potențial pericol. Totuşi, despre o ameninţare cu adevărat reală putem vorbi abia în anul 2185, când un asteroid are un risc de impact de 0.2%.

Tags:
Ultima oră
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
20:11 - Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli / Se discută și o posibilitate de extindere a testării (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)
19:13 - Petre Cozma, mesaj dur: „Nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo”
18:54 - Alexandru Rafila: Copiii cu vârste mai mici de 12 ani ar trebui să fie scutiți de prezentarea certificatelor verzi