Atac armat într-un mall din New York. Criminalul are 18 ani și înclinații rasiste

Atac armat într-un mall din New York. Criminalul are 18 ani și înclinații rasiste
Atac armat într-un supermarket din New York// Sursa foto: Hepta

Un atac armat fulgerător a avut loc într-un centru comercial din oraşul american Buffalo din statul New York. Cel puțin 10 oameni și-au pierdut viața, iar alți 17 au fost răniți de gloanțe. Poliţiștii ajunși la fața locului l-au reținut pe criminal și îl acuză de crimă comisă din motive rasiale, deoarece 11 dintre cele persoanele împuşcate sunt de culoare, iar cele mai multe răni suferite sunt în zona capului.

„A fost pur şi simplu iadul. A fost pur şi simplu o crimă motivată de ură rasială din partea cuiva din afara comunității noastre”, au declarat polițiștii.

Bărbatul care a comise tragicul atac are doar 18 ani și ar fi călătorit ore întregi pentru a ajunge în mall-ul unde a deschis focul de armă. Martorii spun că purta ţinută de camuflaj complet, o cască neagră și o pușcă.

Preşedintele Joe Biden a transmis un mesaj după acest incident.

Suntem îndureraţi pentru familiile celor zece oameni ale căror vieţi au fost luate fără sens şi pentru toţi cei care suferă din cauza rănilor fizice şi emoţionale provocate de acest atac oribil. Prima Doamnă şi cu mine ne rugăm pentru victime şi familiile lor, iar inimile din toată ţara sunt alături de oamenii din Buffalo. O crimă motivată de ură rasială este detestabilă pentru însăşi structura acestei naţiuni. Orice act de terorism intern, inclusiv un act săvârșit în numele unei ideologii naţionaliste albe respingătoare, este antitetic faţă de tot ceea ce reprezentăm în America. Ura nu trebuie să aibă un adăpost sigur. Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a pune capăt terorismului intern alimentat de ură”, a transmis președintele SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe