Atacul terorist din Egipt, în urma căruia 29 de creștini și-au pierdut viața vineri, a fost revendicat de Statul Islamic

Atacul terorist din Egipt, în urma căruia 29 de creștini și-au pierdut viața vineri, a fost revendicat de Statul Islamic
foto: Agerpres

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul comis vineri asupra unui grup de creștini din Egipt. În urma atacului, 29 de persoane și-au pierdut viața, iar printre aceștia făceau parte mulți copii.

"Un detașament de securitate al SI a comis ieri (vineri — n.r.) un atac la Minya, vizând un autobuz care transporta creștini copți", a spus ISIS, potrivit Agerpres.

Biroul premierului Sherif Ismail a confirmat că numărul persoanelor decedate a ajuns la 29, iar Ministerul Sănătății a spus vineri că există un număr foarte mare de copii printre victime.

Atacatorii înarmați și mascați au venit cu trei camionete și au luat cu asalt autobuzul în care se aflau creștinii. Aceștia se îndreptai spre mănăstirea Sfântul Samuel, în provincia Minya, aflată la peste 200 de km sud de Cairo. Cei care au comis atacul au fugit imediat după.

Ultima oră
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de înțelegere cu PSD (VIDEO)
17:03 - Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
16:39 - Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
16:31 - 2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
16:29 - Florin Cîțu: Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit de la guvernare
16:17 - Marcel Ciolacu: Bilanțul negru de astăzi, cu 120 de morți de COVID, 990 de bolnavi la ATI și aproape 6.800 de cazuri este doar începutul
16:16 - Florin Cîțu, declarații contradictorii despre valul 4: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”
16:14 - Valeriu Gheorghiță: Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile (VIDEO)