Atacurile asupra trei sate alawite în urma cărora au murit zeci de persoane, revendicate de frontul Al-Nosra

Atacurile asupra trei sate alawite în urma cărora au murit zeci de persoane, revendicate de frontul Al-Nosra
Atacurile împotriva a trei sate alawite în apropiere de Homs, în urma cărora au murit zeci de persoane, au fost revendicate de frontul Al-Nosra, grupare afiliată Al-Qaida ce luptă împotriva regimului sirian,...

Atacurile împotriva a trei sate alawite în apropiere de Homs, în urma cărora au murit zeci de persoane, au fost revendicate de frontul Al-Nosra, grupare afiliată Al-Qaida ce luptă împotriva regimului sirian, relatează AFP.

„Zidul fricii a fost spart, este vorba despre prima pătrundere în aceste sate, iar atât de multe persoane (…) au fost ucise”, s-a glorificat gruparea jihadistă într-un comunicat, revendicând moartea a 30 de alawiţi la Maksar al-Hissan, Massoudiyeh şi Jab al-Jerah.

În aceste sate locuiesc mai mulți membri din cadrul comunității alawite din care provine președintele sirian Bashar al-Assad.

Potrivit comunicatului, juriști islmişti i-au îndemnat pe combatanţii Al-Nosra „să îi ucidă pe nosairi, inamicii lui Allah”.

Atacul a fost „o revanşă faţă de uciderea cu sânge rece a musulmanilor şi soţiilor lor la Ghouta de Est”, lângă Damasc, unde opoziţia afirmă că aproximativ 1.400 de persoane au fost ucise într-un atac cu arma chimică pe 21 august.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG care se sprijină pe o vastă reţea de activişti în Siria, a numărat iniţial 12 civili ucişi la Maksar al-Hissan, după care, duminică, a anunţat un nou bilanţ de 22 de morţi.

Între aceste victime se află 16 alawiţi, inclusiv patru copii şi patru persoane în vârstă de peste 80 de ani, a precizat ONG-ul, adăugând că cinci militari loialişti au fost de asemenea ucişi în atac.

Tags:
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)