Atentat dejucat! Un francez, arestat după ce a încercat să fure 100 de kilograme de explozibil (VIDEO)

Atentat dejucat! Un francez, arestat după ce a încercat să fure 100 de kilograme de explozibil (VIDEO)

Tentativă de atentat terorist dejucată. Un cetăţean francez a fost reţinut la graniţa Poloniei cu Ucraina după ce în vehiculul său a fost descoperit un adevărat arsenal. În automobilul bărbatului din Franţa au fost găsite nu mai puţin de 100 de kilograme de explozibil, câteva detonatoare, trei lansatoare de grenade şi mai multe arme de foc automate model Kalashnikov, transmite B1TV.

Potrivit autorităţilor ucrainene, bărbatul incerca să ducă masivul arsenal în Hexagon, unde ar fi urmat să fie folosite în mai multe atacuri pe perioada Campionatului European de Fotbal, la care participă şi România.

Cetăţeanul francez e un bărbat de 25 de ani născut în nord-estul provinciei Lorena. După aflarea identităţii acestuia, poliţia franceză ar fi efectuat percheziţii la reşedinţa lui din Hexagon, unde au găsit componente pentru construirea explozibilelor şi un tricou inscripţionat cu însemnele unei grupări extremiste.

Un francez, arestat după ce a încercat să fure 100 de kilograme de explozibil

#DIRECT_ONE_mtz53p#

Postul de televiziune francez M6 a menţionat că bărbatul s-ar afla în arestul poliţiei de frontieră din Ucraina încă din 21 mai. Servicile Secrete ucrainene susţin că francezul şi-ar fi propus să se întoarcă înapoi în estul Europei pentru a achiziţiona şi mai multe arme.

În ultimii doi ani de zile, din cauza conflictului din Crimeea, Ucraina a devenit o piaţa de deschidere importantă pentru traficul de arme. Acestea sunt furate din zonele de conflict şi scoase apoi din ţară de contrabandişti. Franţa este ţara din Eurpa cel mai puternic afectată de valul terorist. Aproximativ 150 de persoane au murit în atacurile de la Charlie Hebdo din ianuarie 2015 şi în şirul de atentate din luna noimebrie din Paris.

Urmăriți B1TV.ro și pe