Atentatul terorist de la Manchester: Ministrul britanic de Interne condamnă publicarea de informații despre atacator de către serviciile secrete americane

Atentatul terorist de la Manchester: Ministrul britanic de Interne condamnă publicarea de informații despre atacator de către serviciile secrete americane

Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a condamnat miercuri atitudinea serviciilor secrete americane care au făcut publice prese date strânse despre autorul atacului terorist de luni seară de la Manchester Arena.

Întrebată de BBC despre informațiile făcute publice de americani, Amber Rudd a criticat faptul că acestea au apărut în presă afirmând că astfel de date nu sunt destinate a fi furnizate publicului fiind informații secrete despre un eveniment în desfășurare.

"Poliția britanică a fost foarte clară că vrea să controleze fluxul de informații pentru a proteja integritatea operațiunilor. Este deranjant când informații sunt difuzate de alte surse și am transmis foarte clar aliaților noștri că nu dorim ca astfel de lucruri să se mai întâmple", a afirmat Amber Rudd.

Americanii au anunțat marți că au identificat autorul atacatului din Manchester, acesta fiind bărbat de 22 de ani pe nume Salman Abedi. (Detalii AICI)

Atacul terorist comis luni seară de un kamikaze care s-a detonat la ieșirea din Manchester Arena de după concertul Arianei Grande s-a soldat cu decesul a 22 de persoane și rănirea altor 59.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)