Atenționare de călătorie MAE pentru Grecia: Grevă a lucrătorilor din transportul public din Atena

Atenționare de călătorie MAE pentru Grecia: Grevă a lucrătorilor din transportul public din Atena
Foto: Hepta - AGF / Mahaux Charles / AGF

Ministerul de Externe informează românii care se află, tranzitează sau vor să ajungă în Grecia că personalul trenului de suprafață din Atena, care asigură legătura cu Aeroportul International „E. Venizelos” / STASY, a anunțat organizarea unei greve pentru ziua de joi, 2 februarie.

Numerele la care pot cere asistență românii aflați în Grecia

Români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088.

Cei care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă pot suna la telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Amintim că pentru ziua de marți, 31 ianuarie, e anunțată o grevă generală în Franța, astfel că sunt așteptate perturbări ale tuturor categoriilor de transport.

Urmăriți B1TV.ro și pe