Atenționare MAE: Căderi masive de zăpadă în Japonia. Risc de avalanșă și blocare a traficului (VIDEO)

Atenționare MAE: Căderi masive de zăpadă în Japonia. Risc de avalanșă și blocare a traficului (VIDEO)

Ministerul de Externe informează românii care se află sau intenționează să ajungă în Japonia că autoritățile nipone au emis prognoze pentru căderi masive de zăpadă în zonele de coastă, de-a lungul Mării Japoniei.

MAE, atenționare de călătorie: Căderi masive de zăpadă în Japonia

„Astfel, sunt prevăzute intensificări ale precipitațiilor sub formă de ninsoare, cu acumulări importante de zăpadă în prefectura Niigata și regiunea Hokuriku”, a transmis Ministerul, printr-un comunicat.

Prin urmare, trebuie manifestată maximă precauție, căci există riscul producerii de avalanșe și acumulări de zăpadă importante. Nu sunt excluse întreruperile în circulația auto și feroviară.

„De asemenea, oficialiiniponiprognozează că,în apropierea peninsulei Noto, Prefectura Ishikawa,presiunea atmosferică scăzutăva determina intensificări ale vântuluiși fulgere”, mai precizează MAE.

Informații actualizate despre situația meteo în Japonia pot fi accesate pe site-ul Agenției Meteorologice Japoneze:https://www.jma.go.jp/jma/indexe.html.

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tokyo: +81 (0)3 3479 1804, +81 (0)3 3479 0431, +81 (0)3 3479 0432.

Cei care se confruntă cu situații absolut excepționale au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României în Japonia: +81 (0)80 4461 4465.

8 morți și peste 200 de răniți în Japonia din cauza ninsorilor abundente și a furtunii

În doar două zile de ninsoare, în Japonia stratul de zăpadă a ajuns la un metru și jumătate. Opt persoane au murit și aproape 240 au fost rănite în urma unei furtuni puternice care s-a format duminică în regiuni de coastă situate de-a lungul Mării Japoniei, informează B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Traficul rutier, feroviar și aerian au fost date peste cap. Sute de japonezi au rămas blocaţi în autovehicule pe drumurile din zona afectată de căderile masive de zăpadă. Echipele de salvare au ajuns cu greu la ei pentru a-i scoate din troiene.

În oraşul Joetsu, cantitatea de zăpadă a ajuns în doar doua zile la aproximativ 180 de centimetri.

Mai multi japonezi au murit în timp ce degajau zăpada din cauza furtunilor uriașe formate în zonele nordice şi centrale ale ţării. Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost găsit decedat într-o maşină acoperită de zăpadă în oraşul Himi. Urgia a provocat rănirea a cel puţin 240 de persoane în prefecturile Niigata, Ishikawa, Fukui şi Toyama.

Urmăriți B1TV.ro și pe