Atenționare MAE: Coduri portocaliu și galben de ninsori și vânt în Slovacia. Circulația rutieră e îngreunată

Atenționare MAE: Coduri portocaliu și galben de ninsori și vânt în Slovacia. Circulația rutieră e îngreunată
Foto: pixabay.ro

Ministerul de Externe îi atenționează pe românii care se află sau vor să ajungă în Slovacia că autoritățile de acolo au emis un cod portocaliu și unul galben de vreme rea, valabile până pe 13 februarie, ora 23.59. Circulația rutieră pe întreg teritoriul țării e îngreunată din cauza condițiilor meteorologice severe.

Coduri de ninsori în Slovacia. Avertismentul MAE

Institutul slovac de Meteorologie și Hidrologie a emis un cod portocaliu de vânt, precipitații sub formă de ninsori abundente şi temperaturi scăzute pentru regiunile din sud-estul Slovaciei, în imediata vecinătate cu Ungaria și Ucraina. Acesta e valabil până pe 13 februarie 2021, orele 23:59.

Restul regiunilor sunt vizate de un cod galben de vânt și ninsori, tot până la data de 13 februarie, orele 23:59.

Din cauza vremii, circulația rutieră pe întreg teritoriul țării este îngreunată. Informații actualizate despre starea vremii din Slovacia se găsesc peshmu.sk.

Românii pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Bratislava: +421902411268. De asemenea, dacă se confruntă cu o situație absolut excepțională, ei au la dispoziție atât numărul unic de urgență 112, cât și numărul telefonului de permanență al misiunii diplomatice a României în Slovacia: +421904956358.