În sfârşit a fost descoperită Atlantida! Unde s-ar afla celebrul oraş pierdut (FOTO)

În sfârşit a fost descoperită Atlantida! Unde s-ar afla celebrul oraş pierdut (FOTO)

O echipă de istorici britanici susține că a descoperit în sfârşit locaţia anticului oraş Atlantida, centrul unei civilizații despre care Platon spunea că este mult mai avansată decât orice altceva cunoscut la acel moment.

O serie de ruine inundate aflate în apropiere de coasta spaniolă, despre care până acum s-a crezut că aparțin grecilor sau romanilor, ar fi de fapt rămășițele orașului de legendă, scrie libertatea.ro citând Daily Mail.

Istoricii britanici care au analizat imaginile cu aceste ruine surprinse din satelit spun că au dovezi clare că reprezintă rămășițe ale zidurilor portului despre care vorbea Platon.
Cercetătorii de la firma privată de imagini prin satelit, Merlin Burrows, susțin că au găsit dovezi că amplasamentele au fost construite de civilizația antică misterioasă.

Filosoful grec Platon menţiona Atlantida, în scrierile lui, descrrind o civilizație avansată, situată pe o insulă, care a condus un vast imperiu maritim, cu circa 9.000 de ani înainte de epoca sa.
Se crede că un dezastru natural, cum ar fi un tsunami sau erupția unui vulcan, a distrus în cele din urmă Atlantida.

Experții de la Merlin Burrows consideră că ruinele inundate ale orașului legendar se află în largul coastei sudice a Spaniei.
Locația este undeva la nord de orașul Cadiz, Andalucaa, în dreptul Parcului Național Doñana, despre care istoricii cred că a fost odată o mare mare interioară.