În sfârşit a fost descoperită Atlantida! Unde s-ar afla celebrul oraş pierdut (FOTO)

În sfârşit a fost descoperită Atlantida! Unde s-ar afla celebrul oraş pierdut (FOTO)

O echipă de istorici britanici susține că a descoperit în sfârşit locaţia anticului oraş Atlantida, centrul unei civilizații despre care Platon spunea că este mult mai avansată decât orice altceva cunoscut la acel moment.

O serie de ruine inundate aflate în apropiere de coasta spaniolă, despre care până acum s-a crezut că aparțin grecilor sau romanilor, ar fi de fapt rămășițele orașului de legendă, scrie libertatea.ro citând Daily Mail.

Istoricii britanici care au analizat imaginile cu aceste ruine surprinse din satelit spun că au dovezi clare că reprezintă rămășițe ale zidurilor portului despre care vorbea Platon.
Cercetătorii de la firma privată de imagini prin satelit, Merlin Burrows, susțin că au găsit dovezi că amplasamentele au fost construite de civilizația antică misterioasă.

Filosoful grec Platon menţiona Atlantida, în scrierile lui, descrrind o civilizație avansată, situată pe o insulă, care a condus un vast imperiu maritim, cu circa 9.000 de ani înainte de epoca sa.
Se crede că un dezastru natural, cum ar fi un tsunami sau erupția unui vulcan, a distrus în cele din urmă Atlantida.

Experții de la Merlin Burrows consideră că ruinele inundate ale orașului legendar se află în largul coastei sudice a Spaniei.
Locația este undeva la nord de orașul Cadiz, Andalucaa, în dreptul Parcului Național Doñana, despre care istoricii cred că a fost odată o mare mare interioară.

Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL