Au știut să atragă miliarde inclusiv de la turiștii români: Grecia va folosi venituri din turism pentru facturile la electricitate

Au știut să atragă miliarde inclusiv de la turiștii români: Grecia va folosi venituri din turism pentru facturile la electricitate
Foto: Pixabay

Nemulțumiți de prețurile exorbitante, atitudinea obraznică, gropile apocaliptice din mijlocul Constanței și serviciile de proastă calitate descoperite în multe locații de pe litoral, românii au ales să își petreacă vacanța de vară în locuri sigure, accesibile și liniștite precum Bulgaria, Turcia sau Grecia. Sumele pe care statul român le pierde prin incapacitatea celor ce gestionează soarta litoralului românesc se ridică la miliarde de euro. Bani care, de exemplu, le vor ține de cald grecilor, în această iarnă.

Anunțul a fost făcut, chiar azi, de purtătorul de cuvânt al Executivului de la Atena, Giannis Oikonomou

Printre acestea, Grecia intenţionează să utilizeze profiturile peste aşteptări generate în acest an de sectorul ospitalității, în ciuda incendiilor sau inundațiilor, pentru a putea subvenţiona în continuare facturile la electricitate.

Veniturile obținute de țările frecventate de români au înregistrat cifre de miliarde de euro astfel că, pe timp de criză, cetățenii din țările unde corupția și incompetența nu fac ravagii în domeniul amintit se vor bucura de căldură și electricitate chiar din banii obținuți cinstit și profesionist de la turiști în timp ce românii privesc cu groază știrile referitoare la facturile din iarnă iar promisiunile clasei politice nu par să îi încălzească.

Cu profiturile impresionate obținute de greci de la turiști, pot trece liniștiți criza energetică și a combustibililor din această iarnă.

Turismul, cea mai importantă sursă de venituri pentru Greci: peste  18 miliarde euro anual

Potrivit oficialului citat, în acest an, veniturile din turism ar putea depăşi performanţele record înregistrate în 2019, fiind prognozate să treacă de 18,2 miliarde de euro.

Miliarde obținute de la turiști vor ajuta Grecia să suporte o parte din subvenţiile pentru gospodării şi firme  pentru a reduce povara creată de explozia preţurilor la energie apărută după ce Rusia a închis livrările de gaze spre Europa.

Oikonomou nu este singurul oficial care a suținut această măsură: anterior, ministrul elen al Finanţelor, Christos Staikouras a confirmat, la rândul său, că autorităţile de la Atena vor cheltui peste 10 miliarde de euro, faţă de bugetul iniţial de 8,5 miliarde, pentru a proteja cetățenii de explozia preţurilor la gaze şi electricitate din cursul acestui an.

Urmăriți B1TV.ro și pe