Au trecut 50 de ani de la prima transmisiune TV prin satelit

Au trecut 50 de ani de la prima transmisiune TV prin satelit
Pe 10 iulie s-au împlinit 50 de ani de la prima transmisiune TV prin satelit. În urmă cu cinci decenii, Telstar transmitea în direct primele imagini televizate în Statele Unite ale Americii şi Franţa....

Pe 10 iulie s-au împlinit 50 de ani de la prima transmisiune TV prin satelit.

În urmă cu cinci decenii, Telstar transmitea în direct primele imagini televizate în Statele Unite ale Americii şi Franţa. Telespectatorii au putut urmări atunci un meci de baseball.

„A fost unul dintre acele momente rare din istoria televiziunii care îi forţează pe telespectatori să se aplece şi să privească fix ecranele televizoarelor lor, într-o stare pură de uimire şi surpriză” a declarat jurnalistul CBS Walter Cronkite.

Două staţii de la sol urmăreau satelitul, una în SUA, iar cealaltă în Franţa. Staţiile erau echipate cu antene mari, care puteau capta semnalul transmis de satelit.

O reproducere în miniatură a satelitului Telstar-1 urmează să fie expusă la Muzeul Aerului şi Spaţiului din Washington, iar primele imagini TV în direct transmise între Statele Unite şi Franţa vor face obiectul unei proiecţii speciale.

50 de ani de la prima transmisie prin saltelit

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21483').select();" id="embed_text_21483" />
Tags:
Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat