Austostrada ce face legătura între Danemarca și Germania, închisă din cauza imigranților (VIDEO)

Austostrada ce face legătura între Danemarca și Germania, închisă din cauza imigranților (VIDEO)
Foto: economica.net

Scene copiate parcă după cele de pe autostrada M1 din Ungaria. De această dată, imigranţii care mergeau din Germania spre Suedia au fost opriţi în Danemarca, informează B1 TV.

Poliţia daneză a oprit trenurile care veneau din Germania în cadrul unui demers de a înregistra şi controla afluxul de solicitanţi de azil şi imigranţi ce vor să ajungă în Suedia. Potrivit autorităţilor locale, aproximativ 200 de refugiaţi aflaţi în trei trenuri care sosiseră din Germania au refuzat să coboare din vagoane în oraşul danez Rodb. Se temeau că fiind înregistraţi de poliţie ar putea fi forţaţi să solicite azil mai degrabă în Danemarca decât în Suedia. Aşa că, pe modelul maşului pe autostrada M1 din Ungaria de zilele trecute, imigranţii au luat-o la pas spre Suedia.

Poliţia a închis autostrada ce face legătura între Danemarca şi Germania după ce aproximativ 300 de refugiaţi, între care copii, au tranzitat teritoriul. Danezii, martori pe traseul refugiaţilor veniţi din Orientul mijlociu, le-au aruncat pâine şi apă de pe un pod.

Mulţi refugiaţi merg din Germania în Danemarca pentru a ajunge în Suedia, care are una dintre cele mai deschise politici din Europa faţă de solicitanţii de azil.

În schimb, consiliul municipal al unui orașel francez, Charvieu-Chavagneux, a votat în unanimitate pentru primirea exclusivă a refugiaților creștini care „nu își decapiteaza patronul”, scriu cei de la Le Figaro. Oraşul se afla la câteva zeci de kilometri de Saint-Quentin Fallavier, unde a avut loc un atac terorist în cursul căruia un patron a fost decapitat de un atacator musulman.

Refugiaţii care au ajuns deja în Ţarile din Vest încep sa provoace primele probleme.

„La ora 14 se freacă la ochi că de-abia s-au trezit. Nu știu să spună un mulțumesc, egal în ce limbă ar rosti acel cuvânt. Sunt veșnic nemultumiți. Sunt zile când stau tolăniți, frânți de la bautură. Sunt vulgari. Nu pun mâna să ajute cu nimic pe nimeni. Beau, manancă, fumează și dorm. Sunt campusuri unde de cel puțin 2 chiar 3 ori pe zi este chemată poliția. Pentru că se bat sau urlă. Dupa doua ore petrecute între ei, realizezei că de fapt acești „săraci” nu mai sunt atât de săraci. Stau și butonează pe tablete și pe telefoane de ultimă generație”, este scris un român stabilit în Germania pe pagina de Facebook Generatia „Feisbuc” & Diaspora romanească.

Chiar şi în aceste condiţii, nemţii încearcă să îi ajute cum pot pe solicitanţii de azil.

Cotidienele germane Bild și BZ au publicat o mică broșură concepută ca îndrumar redactat în arabă, destinat refugiaților ce sosesc la Berlin.(Detalii AICI)

Austostrada ce face legătura între Danemarca și Germania, închisă din cauza imigranților