Austria: Cel mai mare număr de infectări zilnice cu COVID-19 din ultimele 5 luni. Se impun noi restricții

Austria: Cel mai mare număr de infectări zilnice cu COVID-19 din ultimele 5 luni. Se impun noi restricții
Foto: hepta.ro/Abaca Press / AA/ABACA

Peste 660 de noi infectări cu COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în Austria, un număr record în ultimele cinci luni.

Austria, număr record de infectări zilnice cu COVID-19 în ultimele 5 luni

În acest context, cancelarul Sebatian Kurz a impus o nouă serie de restricții.

Austriecii vor fi obligați să poarte măștile de protecție în mijloacele de transport în comun, magazine și școli, începând de luni, 14 septembrie.

De asemenea, evenimentele private vor fi limitate la un număr de 50 de participanţi în spaţii închise şi la 100 în aer liber. Cele cu caracter profesional vor putea primi până la 1.500 de persoane în spaţii închise şi 3.000 în aer liber.

Mai mult, în cursul zilei de vineri, 7 regiuni austriece (Viena, Graz, Innsbruck, Korneuburg, Wiener Neustadt, Bezirk-Kufstein şi Schwaz din Tirol) au fost declarate zone galbene, cu risc mediu de transmitere a virusului.

Noi condiții pentru intrarea în țară a cetățenilor români

La sfârșitul lunii iulie, autoritățile austriece au implementat o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit pe teritoriul Austriei pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România.

Noile condiții rămân în vigoare până la data de 30 septembrie 2020.

„Conform noilor prevederi, începând cu data de 27 iulie a.c., ora 00:00, accesul cetăţenilor români şi ai statelor membre UE provenind din România cu destinaţia Republica Austria este permis dacă deţin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele respective şi cei cu care locuiesc împreună sunt obligaţi să se supună timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locaţie adecvată, imediat după intrarea în Republica Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

Pentru cetăţenii terţi (non-UE) care vin din România intrarea este permisă numai cu test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 negativ, dar sunt obligaţi să între în izolare la domiciliu sau într-o locaţie adecvată timp de 10 zile, pe cheltuiala proprie. Dacă nu pot demonstra existenţa unei locuinţe adecvate pentru izolare, li se interzice accesul”, precizează MAE printr-un comunicat.

Tags: