Austria, prima ţară care reintroduce obligativitatea purtării măștii FFP2 în interior

Austria, prima ţară care reintroduce obligativitatea purtării măștii FFP2 în interior
Foto: Pixabay

Guvernul federal al Austriei a reintrodus unele regulipentru combaterea Covid-19 după ce a raportat un număr record de infecții în țară. Austria va reintroduce obligativitatea măștilor FFP2 pentru toate zonele interioare începând cu 23 martie, a declarat vineri ministrul Sănătății Johannes Rauch (Verzii), scrie thelocal.at.

Maca redevine obligatorie în Austria, în spațiile publice închise

Ministrul Sănătății a explicat că un regulament specific care impune măștile ar trebui să fie gata până miercuri. Cu toate acestea, nu a exclus și nici nu a confirmat posibilitatea unui mandat și în școli. Ministrul a spus că va clarifica problemele juridice cu Ministerul Educației în zilele următoare.

Rauch a declarat că relaxarea măsurilor anunțate la începutul lunii a fost luată pe baza scăderii numărului de cazuri. Dar situația din spitale este „îngrijorătoare”, a spus ministrul.

Prin urmare, guvernul federal a decis să ia măsuri pentru a proteja infrastructura critică din sectorul sănătății și al îngrijirii, cu o obligație de carantină ușurată pentru a se asigura că personalul continuă să funcționeze în spitale și case de bătrâni.

Nu se va schimba nimic în ceea ce privește sistemul de testare, care introduce o limită lunară de 5 teste PCR și 5 teste antigen pentru rezidenți. Cu toate acestea, există acum o recomandare oficială a guvernului de a lucra de acasă ori de câte ori este posibil.

El a adăugat că experții se așteaptă ca numărul infecțiilor să crească timp de cel puțin două săptămâni, cu peste 50.000 de cazuri noi pe zi.

Austria a înregistrat vineri 51.112 noi cazuri de coronavirus, potrivit Ministerului Sănătății. Peste 3.000 de persoane sunt spitalizate cu virusul, iar 207 pacienți sunt la terapie intensivă. Austria are încă una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest, deoarece mai puțin de 70% din populație este complet vaccinată.

Relaxarea bruscă a măsurilor în Austria

Rauch a recunoscut că relaxarea măsurilor din 5 martie a fost „prea devreme și prea extinsă”. Luna trecută, guvernul federal a anunțat sfârșitul majorității restricțiilor Covid în țară, inclusiv renunțarea la regulile 3G și 2G (vaccinat, recuperat sau testat) pentru intrarea în majoritatea locurilor.

În același timp, a suspendat obligația vaccinării, deoarece urma să înceapă să verifice și să dea amenzi pentru persoanele nevaccinate până la jumătatea lunii martie.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul sănătății a confirmat demisiile în cadrul comisiei de experți corona, așa-numita GECKO. Au existat mai multe zvonuri în presa austriacă că unii membri sunt nemulțumiți de relaxare.

Rauch a preluat recent funcția de ministru al Sănătății, după ce predecesorul său, Wolfgang Mückstein (Verzii), și-a dat demisia pe 4 martie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)