Austriecii, așteptați duminică la vot în cadrul alegerilor legislative

Austriecii, așteptați duminică la vot în cadrul alegerilor legislative
Birourile de vot s-au deschis, duminică dimineață, în Austria, cetățenii urmând să confirme rămânerea la putere a actualului guvern de coaliție în cadrul alegerilor legislative, deși nu sunt așteptate...

Birourile de vot s-au deschis, duminică dimineață, în Austria, cetățenii urmând să confirme rămânerea la putere a actualului guvern de coaliție în cadrul alegerilor legislative, deși nu sunt așteptate rezultate la fel de categorice ca cele de anul trecut, scrie France Presse.

Aproximativ 6,4 milioane de oameni ar urma să voteze pentru cele 183 de poziții disponibile în Consiliul Național, urmând ca primele rezultate să fie așteptate în jurul orei 12.30 GMT.

O continuare cu încă cinci ani a coaliţiei dintre cele două mari partide de centru, social-democraţii din SPOe şi creştin-democraţii OeVP, este scenariul cel mai probabil, conform celor mai recente sondaje de opinie ce le creditează cu aproximativ 50% din intenţiile de vot.

În 2008, cei doi aliaţi tradiţionali au reuşit să obţină 55% din voturi şi a fost atunci cel mai slab scor pe care l-au obţinut de la proclamarea celei de-a 2-a republici în 1945, după prăbuşirea dictaturii naziste.

Tags: