UPDATE: Decizia a fost adoptată. Austriecii nevaccinați împotriva COVID-19 intră în lockdown dacă paturile ATI se ocupă peste 30%

UPDATE: Decizia a fost adoptată. Austriecii nevaccinați împotriva COVID-19 intră în lockdown dacă paturile ATI se ocupă peste 30%
Sursa foto: Freepik

UPDATE: 23 octomnbrie, ora 12:50//  Decizia de carantinare a persoanelor neimunizate a fost luată de către autoritățile austriece, potrivit bild.com. 

Aceasta se va aplica din momentul în care rata de ocupare a paturilor de Terapie Intensivă va depăși 30% din capaciatate. Acest procent corespunde cu 600 de paturi.

În acest moment, în țară sunt 220 de paturi ocupate de pacienți Covid.

–-ȘTIRE INȚIALĂ–

Autoritățile din Austria se pregătesc să impună restricții dure persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, pe măsură ce numărul infectărilor crește alarmant de la zi la zi.

Dacă va fi necesar, nevaccinații ar putea fi plasați în lockdown, a declarat cancelarul austriac Alexander Schallenberg, vineri.

„Ne lovește o criză de nevaccinați”, a afirmat prim-ministrul țării, în speranța că este un semnal puternic.  Aceștia trebuie să se pregătească pentru restricții dure, ca prevederi ale planului pas cu pas derulat de Guvern, ca măsură pentru depășire a actualului val pandemic. Dacă este necesar, părăsirea apartamentului va fi posibilă numai din motive întemeiate, potrivit focus.de.

Cancelarul a exclus un lockdown pentru cei care au fost vaccinați sau au trecut prin boală. El a sperat că aceste planuri vor trimite un semnal puternic.

Situaţia în secţiile ATI este în mare parte stabilă, în ciuda creşterii recente a numărului de noi infecţii.

Aproximativ 62% din populaţia eligibilă a Austriei a fost pe deplin vaccinată.

Campania de vaccinare a ţării a stagnat în ultimele săptămâni, cu doar câteva mii de doze administrate în unele zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe