Austriecii, sfătuiți de un expert în comerț să înceapă din timp cumpărăturile de Crăciun

Austriecii, sfătuiți de un expert în comerț să înceapă din timp cumpărăturile de Crăciun
Foto simbol: Pixabay

Autoritățile austriece au introdus restricții dure pentru combaterea pandemiei în primăvară, însă măsurile par să fi avut un efect distrugător pentru mai multe sectoare economice importante, iar printre cele mai afectate au fost transporturile, comerțul și turismul, potrivit Ziarulromanesc.at.

În ciuda măsurilor dure din primăvară, marile lanțuri de retail dau asigurări că la ora actuală situația este sub control și că au suficiente stocuri de marfă.

„Aprovizionarea cu alimente este asigurată, susțin marile lanțuri. Ei se bazează din ce în ce mai mult pe produse locale bune. Totuși, pandemia a cauzat câte blocaje. Alte industrii sunt afectate mai grav de blocajele globale și lipsa de materii prime. Declanșator: perioade de nefuncționare a producției legate de pandemie și mai puțin trafic de containere din China”, relatează Krone.

Un expert în comerț îi sfătuiește pe austrieci să înceapă din timp cumpărăturile de Crăciun

În acest context, expertul în retail Helmut Naumann, șeful Politicii Economice la Camera de Comerț din Viena, a recomandat populației să își facă de pe acum cumpărăturile pentru sărbătorile de iarnă. „Începeți din timp cumpărăturile de Crăciun”, spune categoric Naumann.

Camera de Comerț din Viena a explicat că industria electronică este afectată de lipsa de cipuri. Mașinile de spălat vase, frigiderele, consolele de jocuri și alte produse din sector au devenit tot mai scumpe și prețurile par să crească în continuare.

Prețurile au crescut până și la covoarele de mașină.

Dacă acum articolele sportive stau ceva mai bine la acest capitol, nu este exclus să apară probleme și în cazul lor.

Oficialii vienezi spun, totodată, că pantofii, ceasurile și bijuteriile vor fi nelipsite.

Temerile sunt legate de aprovizionarea cu alimente, care ar putea avea de suferit. De altfel, imaginile surprinse în piețele de en gros de la marginea Vienei arată deja ceva probleme de aprovizionare.

„De la carne la alimente congelate până la paste există probleme”, a declarat Dietmar Schwingenschrot, purtător de cuvânt gastro pentru Freedom Economy.

Urmăriți B1TV.ro și pe