Autoritățile de la Beijing intenționează să creeze șase ”canale de vânt” pentru combaterea poluării atmosferice

Autoritățile de la Beijing intenționează să creeze șase ”canale de vânt” pentru combaterea poluării atmosferice
Foto: thebeijinger.com

Autoritățile de la Beijing analizează posibilitatea de a combate poluarea atmosferică din oraș prin instalarea a „șase canale de vânt” cu ajutorul cărora să intensifice circulația aerului între periferie spre centru, relatează Straits Times.

Institutul Municipal pentru Planificare și Arhitectură din Beijing studiază planul de creare a șase canale de vânt în patru zone diferite ale marelui oraș, iar concluziile vor fi publicate înainte de sfârșitul acestui an.

Proiectul are în vedere și limitarea înălțimii clădirilor, precum și diminuarea densității construcțiilor astfel încât să se realizeze mai ușor mișcarea maselor de aer.

Aceste măsuri sunt extrem de necesare în contextul în care poluarea atmosferică din Beijing atinge de mai multă vreme un nivel periculos.

Joi, concentrația de particul PM 2,5 — cele mai mici și mai periculoase întrucât pătrund cel mai ușor în plămâni — a fost de 475 micrograme pe metru cub, în timp ce limita maximă recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este de numai 10 micrograme pe metru cub.

Prin urmare, au fost din nou anunțate coduri de alertă după ce mai multe zile din noiembrie cerul orașului a fost curat, în perioada în care la Beijing s-a desfășurat summitul Forumului de Cooperare Asia-Pacific.

Pentru a îndepărta smogul pe durata reuniunii, la care au participat, printre alții, președinții SUA și ai Rusiei, s-a oprit activitatea a 10.000 de fabrici, s-a limitat producția la alte 39.000 și s-au retras din circulație 11,7 milioane de vehicule.

Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend